tiistai 12. helmikuuta 2013

Kirpparilta ladattu


Ns. singlelistaa johtava ja latauslistankin kärkeä kärkkyvä Thrift Shop kiipesi tänään radiolistan 33. sijalta 18:nneksi. Se on tavallaan nykypäivän Freestyler, sillä se lohkaistiin Macklemoren ja Ryan Lewisin esikoisalbumilta vasta viidentenä singlenä. Ja kuulostaahan se aika erikoiselta USA:n, Britannian, Kanadan, Ranskan, Australian ja ties minkä ykköshitiksi.

Suomalainen yllättäjä on tyhjästä 17:nneksi ilmestynyt Spoon River, Samae Koskisen ensimmäinen Top 20 -radiohitti. Top 100:n ulkopuolelta sangen korkealle loikkasivat myös Krista Siegfrids (24. Marry Me) ja Haloo Helsinki! (33. Vapaus käteen jää). Siegfridsille UMK-finaalissa hävinnyt Diandran Colliding Into You on 31:ntenä maleksittuaan jo muutaman viikon Top 40:ssä.

Marry Men radiostartti on poikkeuksellinen, sillä viime vuosina edustusbiisiämme on yleensä vaivauduttu soittamaan vasta toukokuun finaaliviikolla. Hanna Pakarisen Leave Me Alone (2007) pääsi kunnon rotaatioon, mutta sai odottaa sitä puoleenväliin maaliskuuta – Pakariselta kun oli samaan aikaan markkinoilla Go Go -single. Hard Rock Hallelujah ylitti Top 20 -kynnyksen vasta euroviisuvoittonsa jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti