sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kattokruunun mukana korkealle

Muutenkin uutuuksilla pakatun albumilistan erikoisuudeksi kertyivät lukuisat ensi kertaa mukaan päässeet esittäjät. Näihin kuuluu myös kolmosena debytoinut Biffy Clyro, vaikka jo Oppositiesia edeltäneeltä (viidenneltä) levyltä irtosi Top 20 -radiohitti Many of Horror. Uusin lohkaisu Black Chandelier on tähän mennessä soinut sijan 19 edestä.

Keltanokkia niin ikään ovat gospelpiireistä valtavirtaistunut Olli Helenius (#12), kolme ruotsalaista metalliryhmää Cult of Luna (#21), Ghost (#22) ja Crashdiet (#37), amerikkalaiset Gary Clark Jr (#23) ja Hatebreed (#43) sekä puolalainen Riverside (#41). Jos mietityttää, kuinka yleinen näky näissä kuvioissa on puolalainen yhtye, niin Riversidella on kaksi edeltäjää, Sirrah ja Behemoth.

Tutuilla palaajilla on pääosin myönteinen meininki. Yli 16 vuoden tauon jälkeen Bad Religion ylsi vaihteeksi kärkikymppiin (#5) tuntumassaan kahdesti aiemmin 26:ntena käynyt Teflon Brothers (#6). Bablo muistuttaa 12 vuoden jälkeen olemassaolostaan kokoelmalla (#26). Seitsemän Top 10 -albumin Andrea Bocelli (#15) on viime vuosina ailahdellut. Selvää miinusta näytetään vain Tiktak-laulaja Petralle (#35), joka eka soolo saavutti numeron 23.

4 kommenttia:

  1. Joku virhe taas tainnut käydä, kun Ghostin kymmenentuumainen vinyylisinkku on kelpuutettu albumilistalle.

    VastaaPoista
  2. Voisitko kertoa mitlä kappaleet ovat viime viikon, 29.1. julkaistun radiolistan sijoilla 15-20 koska Novan sivuilla http://www.radionova.fi/musiikki/listat/suomen-suosituimmat/2013/4/ sijat 15 ja 16 puuttuvat ja radiolista ohjelmassa mainittiin ainoastaan Avicii sijalla 20 joten jossain on jokin virhe. Muutenkin vaikutti että ohjelmassa mainittiin listasijoitukset välillä vähän sinne päin, kun sekä Diandran "Colliding Into You" ja Carmen Grayn "Fall In Love" mainittiin olevan sijalla 26, enkä oikein usko että tasasijoilla radiolistalla sentään ollaan.

    VastaaPoista
  3. 15. Cheek & Jonne, 16. Jannika B, 17. Nicki Minaj, 18. Jessen Järjetön rakkaus, 19. Jessen Vie mut kotiin, 20. Avicii. Diandra on 26, Carmen Gray 28.

    VastaaPoista