sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Jaossa vain pronssimitaleita


Elämöintikierrätysten kaksoisjohto jatkuu jo seitsemättä viikkoa, ja Vain elämää jatkuu on ohittanut edeltäjänsä ykkösvikkojen määrässä. Se on pitkäaikaisin albumilistan hallitsija sitten Adelen parhaiden päivien. Jos kansa joskus lakkaa noita äänitteitä ostamasta, saamme nähdä kuinka tiukassa käsikynkässä ne laskeutuvat huipultaan. Nytkin niiden valtakausi on tavallaan jatkoajalla, kun tv-sarja, konsertit ja yksittäisten hittien suosio on eilispäivää.

Tuplaesteen takia jo neljäntenä peräkkäisenä viikkona korkein uutuus debytoi kolmantena. Jätkäjätkät, Tuuttimörkö ja Biffy Clyro saivat myötäilijäkseen Jannika B:n, jonka Seuraavaan elämään oli vuodenvaihteen kovimpia radiohittejä. Seuraava tulokas, Tomahawkin Oddfellows, löytyy vasta sijalta 26. Jos joku kaipasi sekaan Justin Bieberiä, niin Believe Acoustic nousi uudeksi midpricetilaston ykköseksi.

Top 50:n pohjalla nähdään hämmentävä tasatilanne: lähes 50 vuotta sitten uransa aloittaneet Kari Kuuva ja Topmost pääsivät ensimmäistä kertaa albumilistalle! Kuuva levytti useita singlehittejä, mutta Topmostilla ei ole esittää tilastollisia todisteita väitteille ”Suomen ykkösbändin” asemasta vuosina 1966–1967. Stump-lehden lukijaäänestys, joo joo. Tosin tuolloin eivät muutkaan kotimaiset yhtyeet juuri juhlineet listoilla.

4 kommenttia:

 1. Kari Kuuva ja Topmost yllättivät minutkin. Eikö Topmost koskaan päässyt edes singlelistan alemmille sijoituksille?

  Ennustaisin Suvi Teräsniskan nousevan ykköseksi ja tiputtavan Vain elämää -kokoelmat ainakin viikon ajaksi alemmas. Varsinkin kun kyseessä on Yön kappaleita sisältävä levy, pitäisin tätä hyvinkin mahdollisena. Toivoisinkin niin käyvän, koska sijoitussarja 3-2-3-3 olisi melkoisen epäonninen ottaen huomioon Teräsniskan suosion.

  VastaaPoista
 2. Topmostin kulta-aikana Suosikki julkaisi peräti Top 100 -mittaista listaa. En ole vielä perehtynyt noihin pohjasijoihin, mutta Top 20:ssä bändi ei ainakaan käynyt.

  VastaaPoista
 3. En usko että ihmiset enää pää märkänä ostaa vanhoja Vain Elämää -levyjä. Viikkomyyntimäärä lienee joitain satoja, joka helposti riittää paalupaikkaan tällä hetkellä. Kyllä Suvi Teräsniska ja mahdollisesti Haloo Helsinkikin ohi menee, jos Haloo jää Vain Elämää -levyjen taakse, niin radiosoiton merkitys listasijoituksiin on yllättävän vähäinen.
  Jani K.

  VastaaPoista
 4. Justin Bieberin albumi taisi olla viime viikon myydyin levy Suomessa. Ainakin sekä Anttilan, että erikoisliikkeiden (Rumban lista) myydyin se oli.

  VastaaPoista