torstai 31. toukokuuta 2012

Vieläkö sininen jojo nousee?

Runsas vaan ei järin kova uutuusviikko mahdollisti ensi kertaa sen, että Sonata Arctican albumi pysyi kärjessä toisenkin viikon. Toissavuonna kakkoseksi yltänyt Slash kykeni nyt kolmossijaan. Kotimaisista korkein tulokas nelosena on yllättäen Heli Kajo, joka lienee hyötynyt tv-julkisuudesta (Iholla) lähes yhtä paljon kuin kuudentena näyttäytyvä Jani-Petteri (Putous).

Seiskana debytoi nimi, josta ei radion listaohjelmaa kuunnellessa saanut mitään selvää eli kuopiolainen retrometalliryhmä Jess and the Ancient Ones. Yhdeksikkö Sabaton paransi edellisen levynsä 17. sijasta, kun taas nykyinen 17 Stig kykeni viisi vuotta sitten kahdeksanneksi asti. Huge L on mukana jo kolmannella albumilla tänä vuonna, nyt 19:ntenä osana UG/OD-duoa.

Euroviisujen kisalevykysyntä nousi aivan uudelle tasolle, kun viimevuotinen annos saavutti kuutossijan. Tämänkertainen kymppipaikka tuntuu vaisulta se huomioiden, että voittaja Euphoria on mittaamattomasti suositumpi kuin tuolloinen Azerbaidzanin biisi. Smurffien lätkälevy päätti (?) hysteerisen liikehdintänsä historian jyrkimpään listansisäiseen pudotukseen – tässä koko numerosarja: 45–5–8–23–4–35–6–47. Tehkää perässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti