perjantai 4. toukokuuta 2012

Tehdään tästä numero

Runsaasta listauutuussesongista huolimatta tänäkään keväänä ei ole nähty sitä, että Suomen albumitilaston parhailla paikoilla debytoisi kerralla enemmän kuin kolme äänitettä. Vähän erikoista, koska esimerkiksi tämän viikon Ruotsin listan koko kärkiviisikko koostuu kotimaisista uutuuksista. Paalupaikan otti odotetusti Kent, jota seurasivat Europe, The Playtones, Raubtier ja Streaplers.

Hitlistan.se-sivulla näkyvät myös listalevyjen tuotekoodit, ja pakko on ihmetellä, mihin noin pitkiä rimssuja tarvitaan. Universalin julkaiseman Kent-levyn koodi on 060252799362, kaksitoista numeroa. Sonyn kautta ilmestyneellä Europe-levyllä se on 88691956202, yksitoista numeroa. Voiton vie kuitenkin veteraaniryhmä Streaplers, jonka albumiin Warner on lätkäissyt sarjan 5053105135127, kolmetoista numeroa.

Ruotsin Top 10:ssä – tarkemmin katsoen 18 myydyimmän joukossa – on vain yksi ulkomainen julkaisu. Naapureiden rakkaus Bruce Springsteeniin kestää, sillä tuo levy on Wrecking Ball yhdeksäntenä. Suomessahan se ehti jo tipahtaa koko tilastosta seitsemän viikon jälkeen.

4 kommenttia:

 1. 23. kesäkuuta 2008 julkaistun kirjoituksen mukaan ainoa singlelistalle noussut Laura Voutilaisen kappale on "Addicted to You". Löysin kuitenkin Google Booksista 29.1.1994 julkaistun Billboard-lehden, jonka mukaan "Kerran" oli singlelistalla ainakin seitsemäntenä. Linkki kyseiseen lehteen on tässä: http://books.google.fi/books?id=HQgEAAAAMBAJ&pg=PA49&dq=billboard+voutilainen+kerran&hl=fi&sa=X&ei=iEikT_TPFojb4QTn5pXLCA&ved=0CDMQ6AEwAA#v=onepage&q=billboard%20voutilainen%20kerran&f=false

  Oliko Voutilaisesta kertovassa tekstissä virhe vai onko Billboardissa silloin julkaistu singlelista oikeasti esimerkiksi radiolista?

  VastaaPoista
 2. ^Tuo Billboardissa julkaistu lista oli albumi- ja singlemyynnin sekä radiosoiton yhdistänyt 50 hittiä- lista. Kyseistä listaa julkaistiin Rumba lehdessä ja sen kokosi tämän blogin pitäjä. Vuoden 1994 alussa tämä lista oli jopa Suomen virallinen lista muutaman viikon ajan, jonka jälkeen palattiin pelkkää singlemyyntiä mittaavaan listaan. "Kerran" biisin TOP 10 sijoitus tuli nimenomaan radiosoiton ja albumimyynnin ansiosta.

  VastaaPoista
 3. Mä muuten en tiennyt, että noissa arkistoissa toimii sanahaku, mahtavaa että se kävi näin ilmi.

  En edes itse muista tuota virallisuusjuttua kovin tarkasti. Siinä oli jotain, että mun olisi aina lauantaisin pitänyt olla hollilla odottamassa singlemyyntilistan valmistumista ja saman tien pikapikaa vääntää oma listani. Rahasta sellaista olisi voinut ehkä tehdäkin.

  VastaaPoista
 4. Tuolle samalle viikolle löytyy kyllä virallinen singlelista Jake Nymanin toimittaman "Suomi Soi 4"-kirjan mukaaan, jossa listaykkönen sama eli, Ace of Basen "The Sign", kakkosena Neljä Ruusua "Poplaulajan vapaapäivä" ja kolmantena Bryan Adamsin, Rod Stewartin ja Sting yhteislevyytys "All For Love". Seuraavina on virallisella listalla Meat Loaf "I'd Do Anything For Love", Pandora "Trust Me", Bryan Adams "Please Forgive Me", ZZ Top "Pincussion", U2 "Stay (Faraway, So Close)", Take That "Babe" ja topo tenin täydentävä Pet Shop Boysin "I Wouldn't Normally Do This Kind Of Thing"

  VastaaPoista