keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Ryhmäharppaus

Top 20 -radiolistalle rynnättiin tällä viikolla aika reippailla loikilla: Jennifer Lopezin ja Pitbullin Dance Again 34–7, tanskalaisen Aura Dionen Friends 55–9, Simple Planin ja Sean Paulin (!) Summer Paradise 50–13 ja Elokuun Saatilla 28–17. Viimeksimainittu ei vielä soi Novalla, mikä käytännössä yleensä estää pääsyn kärkikymmenikköön.

Mittavimman askelen (69–12) otti kuitenkin Sinä, joka on kokoelmalle tehty uusi versio vuoden 2003 Happoradio-singlestä. Aikoinaan se nousi 50 hittiä -listan 22:nneksi kerättyään radiosoittoa Suomipopilta, The Voicen edeltäjältä Kissiltä ja Yle X:ltä. Nyt sitä soittavat NRJ, Nova, Aalto ja edelleen Yle X. Sinä saavutti 7. sijan viikon 3/03 singlelistalla, joka jostain syystä puuttuu Musiikkituottajien ja finnishcharts.comin arkistoista.

Uudeksi ykköseksi kiipesi Kelly Clarksonin Stronger (What Doesn’t Kill You) soituaan eri kanavilla 209 kertaa viikossa. Chisulla ei ole yhtään biisiä Top 20:ssä, mutta neljä 68 parhaan joukossa. Kolmas pyörä on Top 100:n toiseksi korkein uutuus (56) edellään Jesse Kaikurannan Vie mut kotiin (39).

5 kommenttia:

 1. Eikö Loreen muka vieläkään ole ylittänyt Top-10 kynnystä?
  Tämä on jo täysin järjen vastaista koska single jaksaa porskuttaa myyntitilastoissa viikostan toiseen.

  VastaaPoista
 2. Singlemyynti-menestys ei välttämättä tarkoita että kappaleesta tulisi yhtä iso hitti radiosoitossa, tämän on myös muut kuin Loreen saanut todeta,esimerkiksi Michel Telón "Ai se eu te pego!" on viimeiset 11 vikkoa ollut singlelistan top 10:ssä (tarkalleen sanottuna kuuden kärjessä ja korkeimmillaan toisena) mutta samana aikana ollut vain viisi viikkoa radiolistan top tenissä ja vain korkeimmillaan kuudentena. Joskus kappale voi olla singlelistan kärjessä ilman että siitä tulee iso radiohitti, viimeisimpänä tapauksena Nightwishin "The Crow, The Owl and The Dove" joka kaksi kuukautta sitten oli singleykkönen ja vasta viime viikolla ylsi korkeimpaan sijoitukseen, nimittäin sijalle 27. Loputon määrä muita esimerkkejä löytyy, joten ei suinkaan "täysin järjen vastaista".

  VastaaPoista
 3. Kävikö Jenni Vartiaisen "Minä ja hän" korkeammalla kuin kahden viikon takainen 29. sija, aiempiin kappaleisiin verrattuna melko vaatimaton saavutus, vaikkakin edellinen promosinkku "Eikö kukaan voi meitä pelastaa?" jäi kokonaan "Duran Duran"-kappaleen varjoon.

  Entäs miten on Neljän Ruusun huhtikuun puolessa välissä julkaistun paluu-singlen "Seitsemän päivää selvinpäin" kanssa, kappaletta tuskin kuulee radiossa ollenkaan joka on aika kummallista kun ottaa huomioon että kyseessä on ehkäpä soitetuin kotimainen yhtye radioalloilla koko 1990-luvulla ja 2000-luvun alkupuolella.

  Anna Eriksson saavutti korkeimman albumisijoituksensa viime viikolla ja kuukausi aiemmin korkeimman sijoituksensa singlelistalla, mutta radiolistalla "Jos mulla olisi sydän" on hädin tuskin Top 40-kynnyksen ylittänyt, viimeisimpään Top 20-sijaankin radiolistalla lienee aikaa viisi vuotta, kun "Kesälla kerran" nousi listalle (ainakin Music Control-radiolistalle, mutta kuvittelisin sen tehneen sen saman 50 hittiä-listan Radiolistalla).

  VastaaPoista
 4. Erikssonista: Ihode-albumin eka single Huojuva talo nousi radiokuutoseksi loppuvuonna 2007. Vartiainen ei noussut sijaa 29 ylemmäs, eikä Neljää ruusua näy Top 100:ssa.

  VastaaPoista
 5. eikä Neljää ruusua näy Top 100:ssa.
  Novan lauantaisen Suomen Suosituimmat-listaohjelman mukaan Neljä Ruusua olisi ollut uutuutena listalla sijalla 89 juuri tuolla uudella "Seitsemän päivää selvinpäin" -kappaleella (edellisellä viikolla olisi ollut sijalla 303, joten reilusti nousussa)

  VastaaPoista