lauantai 2. kesäkuuta 2012

Pätkikäs putki

Latauslistan 11:ntenä debytoinut Timebomb on jo kolmaskymmenes Kylie Minoguen biisi, joka rekisteröityi suomalaisille listoille. Välillä seuraksi on merkitty muiltakin: Jason Donovan, K3M, Nick Cave & The Bad Seeds, Robbie Williams ja Taio Cruz. Esikoishitistä I Should Be So Lucky on yli 24 vuotta, ja pisin kyllitön kausi tilastoissamme oli syksystä 1995 kesään 2000.

Hittiputki ei toki vedä vertoja vaikkapa Madonnalle, mutta Minogue-saagasta tekee kiinnostavan sen kiikkerä pohja. Hän ei ole koskaan yltänyt Suomessa sellaiseksi kiintotähdeksi, jonka äänitteet automaattisesti menestyvät. Jos muistatte hiljattaisesta postistani, Donna Summer keräsi meiltä yli 200 albumilistaviikkoa; Kylien cv:stä niitä löytyy vaivaiset 52. Ainoastaan esikoislevy on myynyt kultaa.

Myös radiokannatus on muodostunut pätkittäiseksi. Vaikka viidestä Minoguen biisistä tuli Top 10 -radiohittejä, mikään niistä ei päässyt ykköseksi. Tuskin olen yksin mielipiteineni, että Timebomb ansaitsisi radiolistan kolmossijan mennen tullen kernaammin kuin Madonnan Girl Gone Wild, mutta näin vain ei käy. Kylien koti on singlelista, tai siis nykyisin latauslista.

2 kommenttia:

  1. Eikös jo nyt Timebomb ole käynyt sijalla 3 radiolistalla, vai onko sen peak position edelleen 6?

    VastaaPoista