tiistai 26. kesäkuuta 2012

Lego, kesän hittilelu?


Kaikkien radiolistan kärkibiisien pisteet putosivat – myös Loreenin Euphorian, mutta edelläolleita vähemmän, mikä lopultakin tiesi ykkössijan saavuttamista. Kisan tasoittuminen nosti myös Elokuun Saatilla-kappaleen seitsemännestä kakkoseksi. Edellinen ruotsalainen radioykkönen on jostain tätä blogia edeltävältä aikakaudelta, eikä viisuvoittajaykkösiä tule mieleen lainkaan – Hard Rock Hallelujahkin jäi kakkossijalle.

Yllättävin Top 20 -tulokas on Ed Sheeranin Lego House (26–14). Sheeranin viimevuotiselta neloisplatina-albumilta + on julkaistu briteissä jo viisi singleä, joista Lego House ilmestyi kolmantena. Ehkä +:ssa on radiosoiton vetämänä ainekset kesähiljaisuutta hyödyntäväksi sleeper-menestykseksi meilläkin, sehän on kerännyt jo muutamia Top 10 -sijoituksia Britannian ulkopuolelta.

Vaikka Trainin Drive By roikkuu yhä seitsemäntenä, 50 Ways to Say Goodbye tunkeutuu sille seuraksi (40–18). Sen sijaan Jukka Poika ja The Rasmus kakistelevat suorastaan dramaattisesti kesälohkaisuillaan: Siideripissiksen kolmen tuoreimman numeron liikesarja on 6–10–38 ja Strangerin vielä ankeampi 10–21–65. Kummankin edelle 37:nneksi elpyi Popedan 27-vuotias Kuuma kesä.

2 kommenttia:

 1. Novan sivuilla Trainin 50 Ways to Say Goodbye on sijalla 18 eikä 19 joten joku kappale puuttuu siitä listasta. Ed Sheeranin Lego House on siellä 14. joten siihen väliin kuuluu siinä tapauksessa joku, mutta kuka? Ainakin Juha Tapio ja Laura Närhi olivat vielä viime viikolla Top 20:ssä mutta molemmilla on jo niin paljon listaviikkoja että ovat myös voineet pudota ulos.
  Novalla JVG feat. Raappana on 15., Olli Helenius 16. ja Erin 17. ennen Trainia sijalla 18. Jos Train on siis sijalla 19 eikä 18 niin onko Ilpo Kaikkonen silloin 20 eikä 19 ja Aura Dione 21 eikä 20.?

  Top 20-sijoilla ei ole vielä näkynyt Vesa-Matti Loirin ja Samuli Edelmannin Tuomittuna kulkemaan-singleä, kuinka korkealla se on toistaiseksi parhaimmillaan ollut?

  VastaaPoista
 2. Tuo Train sijoitus oli minulta typo, oikea sija on 18.

  Loiri & Edelmann kävivät korkeimmillaan 38:ntena, nyt sija on 64.

  VastaaPoista