torstai 1. maaliskuuta 2012

Hintakoodi mursi Koodin

Pariisin kevät teki odotetusti* korkeimman debyytin albumilistalle, kakkoseksi. Kaksi edellistä kevätjulkaisua saavuttivat kumpikin 12. sijan, mutta yhtä menestyneinä niitä ei voi pitää: Meteoriitti (2008) vietti tilastossa vain kaksi viikkoa, kun taas Astronautti (2010) jaksoi Tämän kylän poikii -hitin tuella yli puoli vuotta. Kaikki on satua -albumin maistiainen Saari otettiin vastaan vaisusti.

Onko Anna Abreun Greatest Hitsin debyyttisija 18 pahakin floppi? Kolmen ykkös- ja yhden kakkossijan jälkeen näyttäisi siltä, mutta verratkaamme häntä muihin Idols-löytöihin. Etenkin radiossa pitkään pärjänneiden Jani Wickholmin ja Katri Ylanderin kokoelmat vuosilta 2010 ja 2011 jäivät listalta ulos, eikä Hanna Pakariselta ole uskallettu julkaista sellaista lainkaan. Antti Tuiskun Aikaa – Greatest Hits (2007) ylsi 10:nneksi, kun kaikki hänen originaalilevynsä ovat menneet top viiteen.

*Odotus tietenkin sillä ennakoinnilla, että mm. hampurilaisaterian kylkiäisenä ja muutoinkin halvalla kaupatun Robin-levy Koodin lukemat ohjattaisiin midprice-tilastoon. Näin kävi, ja nyt odotellaan, jaksetaanko mediassa nostaa meteli. The Voice spekuloi aiheella jo eilen ja jopa haastatteli Musiikkituottajien edustajaa, mutta vastaus jäi ympäripyöreäksi. Tehtiinkö päätös viime tipassa?

5 kommenttia:

 1. Yllätyinpä iloisesti tuon Voicen uutisen tasokkuudesta.

  VastaaPoista
 2. Olisi mukava tietää mitkä ovat todelliset myyntiluvut tuon Robinin levyn kohdalla. Kun mediat ovat uutisoineet että levy on myynnyt 60 000 kappaletta päivässä, niin vain erittäin pieni osa lukijoista ymmärtää että kyseessä on määrä mikä on toimitettu jälleenmyyjille, ei todellinen myyntimäärä. En usko että tässä INDX:n kaltaisiin floppilukuihin jäädä mutta ei tuohon tuplaplatina määrään myyntiluvut yllä.

  Ja että Robinin levyä kaupitellaan vielä hampurilaisaterian kylkiäisenä... Tietenkin se on se kohderyhmä, mutta jollain tavalla se vaikuttaa jo vähän epätoivoiselta yritykseltä myydä tuota levyä.

  Summa summarum, parempi näin Pariisin Kevät levylle...

  VastaaPoista
 3. Siis Pariisin Keväthän ei ole ykkösenä, vaan Adele, joten Pariisin Kevättä Robinin ykköstila ei olisi varmaan hetkauttanut.

  VastaaPoista
 4. Huomasin muuten että Apulannan Zombeja! jäi ensimmäisellä viikollaan vain sijalle 25 latauslistalle ja näin ollen ei päässyt viralliselle singlelistalle, ensimmäinen Apulanta single sitten alkuvuosien EP-julkaisut (radiopromot poislukien) jolle näin on käynyt. Koska kappaleesta lienee tarkoitus julkaista myyntisingle ainoastaan digitaalisesti niin tuskin tulee nousemaankaan jos ei radiosoitto herätä suurempaa kiinnostusta kappaletta kohtaan. Tosin edellinen sinkku Pihtiote pärjäsi erinomaisesti radiokanavilla mutta myynti jäi kuitenkin varsin vähäiseksi.

  VastaaPoista
 5. Markus sanoi...
  Siis Pariisin Keväthän ei ole ykkösenä, vaan Adele, joten Pariisin Kevättä Robinin ykköstila ei olisi varmaan hetkauttanut.


  Tarkoitn että Pariisin Kevät sai paremman listasijoituksen Robinin poissaololla

  VastaaPoista