maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kantrikanto kaskessa


Bruce Springsteenin Wrecking Ball ehti jo viime perjantaina Ruotsin ja Norjan ykköseksi ja teki saman eilen Britanniassa, mutta täkäläistä listasijaa on odoteltava vielä kolme vuorokautta. Todennäköisyys paalupaikalle on korkea, vaikka ei täällä sellainen itsestäänselvyys kuin naapurissa: ykkösiä on tullut Ruotsissa jo 13, Britanniassa yhdeksän, meillä tulisi kuudes.

Samana päivänä julkaisi albumin Springsteenin ikätoveri Lionel Richie (s. 1949) hieman toisenlaisin odotuksin. Tuskegee debytoi briteissä seitsemäntenä, mutta Suomen listalla häntä ei ole havaittu sitten vuoden 1992. Ilmoitus miehen ensimmäisestä Suomen-konsertista saattaa silti vauhdittaa kysyntää – samoin kenties se, että äänite sisältää vanhoja megahittejä countryduettoina. Esimerkiksi Endless Lovessa on Diana Rossin tilalla Shania Twain. Rakkaus lienee loputon, kohde vain vaihtuu.

Vaikka Richie löi läpi Springsteeniä myöhemmin, hän ehti meillä aiemmin ykköseksi. Kisa oli niin tiukka, että syyskuussa 1984 kolmesta kuukausittaisesta listastamme Seura ja Apu näyttivät kärkisijaa Richien Can’t Slow Downille, Suosikki Springsteenin Born in the USA:lle. Sisältää hitin -kirjaa varten laadituilla yhteislistoilla jälkimmäinen ei päässyt koskaan kärkeen, vaan eka Bruce-albumi ykkösenä oli Tunnel of Love (1987).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti