tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kapteenien kaksoisjohto

Kymmenen vuotta sitten Nopsajalka ja Jukka Poika olivat albumilistan Top 10:ssä nimellä Kapteeni Ä-ni tehtyään saman vain puoli vuotta aikaisemmin Soul Captain Bandin riveissä. Tuolloin ei paljon radiossa soitu, mutta nyt reggaeherrat ovat radiolistan ykkösenä ja kakkosena – kärkipaikkaa pitää Nopsajalan Elokuu-yhtyeen Soutaa huopaa takanaan Älä tyri nyt. Kumpikin biisi on ehtinyt myös singlelistalla kakkoseksi.

Esitysten asemaprofiilikin on huomattavan samankaltainen, molemmat soivat mm. Radio Suomessa ja erityisesti Novalla. Parin vuoden takaisen ”vain kerran työpäivän aikana” -rajoituskokeilun jälkeen Nova-rotaatiot ovat tihentyneet niin, että Bruce Springsteenin We Take Care of Our Ownille rekisteröitiin 35 soittoa viikossa. Tuo muodosti yli 85 prosentin osuuden pistemäärästä, joka oikeuttaa radiolistan 15. sijalle.

Lataajien jälkeen myös musiikkipäälliköt ovat luovuttaneet Madonnan Give Me All Your Luvin’in suhteen – se lojuu 32:ntena käväistyään ylimmillään sijalla 12. Herra Ylpön taannoinen ykkönen Mustat hevoset putosi jo Top 40:stä, samaten Robinin Frontside Ollie. Uusiksi Top 20 -hiteiksi kasvoivat Gotyen Somebody That I Used to Know (26–10), Erinin On elämä laina (79–16) ja Apulannan Zombeja (60–17).

7 kommenttia:

 1. Frontside ollie ei tainnut päästä edes TOP 20:n? Mitkä olivat kappaleiden Vanha sydän ja Popeda parhaat sijat?

  VastaaPoista
 2. Vanha sydän 7, Popeda 6, Frontside Ollie 22.

  VastaaPoista
 3. Jänskää nähä riittääkö Jukka Pojan noste päihittämään Apulannan. Uskon että riittää, vaikka kultalevyuutisia on taidettu kuulla vain jälkimmäiseltä.

  VastaaPoista
 4. Molemmat ovat myyneet ennakkokultaa. Tämähän ei kuitenkaan kerro muusta kuin kauppojen odotuksista.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Onkos Loreenin Euphoria jo päässyt mukaan Radiolistan Top-100:een??

  VastaaPoista