torstai 22. maaliskuuta 2012

Yhdestä puusta ykkönen


Vaikka Jukka Poika ei tätä ennen ollut kertaakaan yltänyt Suomen albumilistan kärkeen ja Apulanta peräti kymmenen kertaa, harvaa hämmästytti kamppailun kääntyminen ensinmainitun eduksi. Apista hopeasija tuskin haittaa – Kaikki kolmesta pahasta -levyn edeltäjä Kuutio jäi sekin kakkoseksi, mutta viihtyi listalla pitempään kuin mikään muu trion pitkäsoitto, 41 viikkoa.

Uutuuksista isoimman yllätyksen viitossijoineen järjesti Eläkeläiset, jota ei aiemmin ole nähty 9. sijaa korkeammalla. Moista uralla etenemistä olisi enemmän odottanut seitsemänneksi jääneeltä Olavi Uusivirralta. Mies tykkää julkaista levyjään vilkkaina viikkoina, sillä kun Preeria debytoi pari vuotta sitten viidentenä, sekin oli viikon neljänneksi korkein uutuus.

Adelen Rolling in the Deep rikkoi Top 20 -sinkkujen listaviikkoennätyksen päästyään mukaan 50. kerran. Neidon roikkumiset pistävät suhteellisuudentajun koetukselle – ilman hänen saavutuksiaan voisi hehkuttaa jopa sitäkin, että Lana Del Reyn albumi jaksaa jo seitsemättä viikkoa sijojen 5 ja 10 välissä. Tuo on ihan hyvin esimerkiksi verrattuna siihen, että mikään Eläkeläisten levy ei ole pysynyt tilastossa neljää viikkoa kauemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti