torstai 15. maaliskuuta 2012

Pomotusta & euforiaa

Wrecking Ballin paalupaikka teki Bruce Springsteenistä ensimmäisen ulkomaisen artistin, jolla on Suomen albumilistan ykkösiä 1980-, 1990-, 2000- ja 2010-luvulla tai ylipäänsä millään neljällä vuosikymmenellä. Suomalaisista ehti ennen häntä Eppu Normaali, jonka Mutala nähtiin kärjessä viime joulukuussa. Brucen edelliset ykköset olivat Tunnel of Love (1987), Human Touch (1992), Greatest Hits (1995), The Rising (2002) ja Working on a Dream (2009).

Seuraavat uutuudet Sara (4) ja Katie Melua (6) ovat viidensillä lista-albumeillaan ylempänä kuin koskaan. Saran aiempi huippu oli neljän vuoden takainen kahdeksas ja Meluan toissavuotinen 15. sija. Barren Earth (16) lipsui kaksi porrasta alas toissavuodesta, mutta neljä seuraavaa tulokasta ovat kaikki ensikertalaisia: tangoprinssi Heikki Koskelo (18), Uniklubista tuttu Jussi Selo & Nefernefernefer (20), Mustat enkelit (24) ja fadolaulaja Carminho (27).

Uusi sinkkukärki Loreenin Euphoria oli jo viime viikolla latauslistalla ja komeili Ruotsin ykkösenä, joten ei ihme että se valittiin lauantaina naapurimme viisuedustajaksi. Toisen kerran peräkkäin kakkoseksi jätetty Danny Saucedo on takavuosina netonnut Suomessakin kaksi Top 10 -singleä, mutta uusi Amazing ei näytä meikäläisiä kiinnostavan.

3 kommenttia:

  1. Onko tämä marokkolais-Ruotsalainen Loreen nyt tehnyt samalla listahistoriaa olemalla ensimmäinen viisuartisti joka menee Suomen sinkkuykköseksi ennen varsinaisia kisoja?. Tähän ei ole pystynyt kukaan aiemmin tietääkseni?

    VastaaPoista
  2. Toki suomalaiset ovat tuohon pystyneet, mutta eivät muut.

    VastaaPoista
  3. En edes tiennyt, että Black Light Discipline on julkaissut uutta materiaalia. Listan häntäpäästä bongasin sen. Pitääpä ostaa piruillessaan pois ÄX:stä.

    VastaaPoista