torstai 29. maaliskuuta 2012

Kirjaimia karsimalla kärkeen

Madonna teki sen, missä Apulanta viikko sitten epäonnistui: otti 11. ykkössijansa Suomen albumilistalla. MDNA:n paalupaikka mukaan lukien poprouva on viettänyt kärjessä yhteensä 39 viikkoa. Mitään erityistä ennätystä hän ei rikkonut, mutta esti yhden – Poets of the Fall näet yritti jatkaa ykkösputkeaan uransa viidennellä studiolevyllä, mutta Temple of Thought debytoi kolmosena. Pientä lohtua tuonee se, että Cradled in Loven 16. sija on bändin paras singlelistalla yli neljään vuoteen.

Kuka sitten vastaa tilastoennätyksistä, jos eivät nuo? Tietysti Iron Maiden. Kahdeksantena näyttäytyvä En vivo! on jo yhtyeen kuudes liveäänite listalla, ja ne ovat kaikki nousseet 14 parhaan joukkoon. Aniharva muu on yltänyt edes kolmeen – yksi niistä on Sonata Arctica, jonka Live in Finland tipahti nyt 20. sijalta 47:nneksi.

Maidenia yhdeksänneksi peesanneessa Harmajassa kiinnostaa lähinnä se, joko kokoonpano saisi toisenkin listaviikon. Marrasta edeltäneet Harmaja ja Lento poistuivat saman tien debyyttisijoiltaan 14 ja 13. Numerolla 15 Teddy & The Tigers puolestaan peesaa Freemanin ja Einin viimesyksyisiä knoppeja: ensi kertaa albumilistalla sitten 1970-luvun. Rockabillytrion tähän asti tuorein merkintä oli lokakuulta 1979.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti