torstai 17. kesäkuuta 2010

Viisi koossa, parisataa jäljellä

Jukka Poika hämmästytti Kylmästä lämpimään -albumin kakkossijalla siihen nähden, että on aikaisemmin omissa nimissään viettänyt vain yhden viikon Top 20:ssä (Äänipään debyyttisija 7 vuonna 2007). Mutta herran yhtyeet Soul Captain Band ja Kapteeni Ä-ni nähtiin molemmat Top 10:ssä alkuvuosituhannella. Kärkikympin toinen uutuus – kolmannella peräkkäisellä levyllään – on Christina Aguilera (10).

Hevisaurus-albumi Jurahevin kuninkaat ylsi viime vuonna ilmestyessään vain sijalle 25, palaili mukaan keväällä ja loikkasi nyt 20 porrasta viidenneksi. Se saattaa hyvinkin juuttua kärkikuvioihin, ovathan edessä hiljaiset ajat, joina myös vaatimattomasti aloittaneet levyt usein keräävät nostetta kärkisijoihin – esimerkkeinä Maroon 5 (2002), Evanescence (2003) ja Paulina Rubio (2007). Itse arvelin AC/DC-kokoelman kykenevän kiipeämään kesätyhjiössä jopa ykköseksi, mutta nyt se on melkoisessa laskussa 17:ntenä.

Singlelistan kärjessä on Shakiran futisviisu Waka Waka (This Time for Africa), joka toi kolumbiattarelle uran toisen paalupaikan. 50 hittiä -historian eniten pisteitä kerännyt kappale Whenever, Wherever (2002) vietti ykkösenä vain yhden viikon, mutta kakkossijalla kahdeksan. Waka Wakaa esittämässä on mukana eteläafrikkalaisbändi Freshlyground, ja täten Shakiran kymmenestä listasinglestä tasan puolet on kimppaesityksiä. Partnerit ovat kaikki lähtöisin eri maista, aiempina Haiti (Wyclef Jean), USA (Beyoncé), Meksiko (Carlos Santana) ja Espanja (Alejandro Sanz).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti