maanantai 7. kesäkuuta 2010

Duo #28: Bat & Ryyd

Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.

Timo Mursu ja Juha Soppela, FIN

Hymyhuulet-sketsisarjassa ”Kari Rydman” (Pirkka-Pekka Petelius) ja ”Kaj Chydenius” (Aake Kalliala) ryhtyivät supersankareiksi vastikään tv:ssä uusintana nähtyä 1960-luvun Batman-sarjaa parodioiden. Kemijärveläiset helppoheikit nappasivat hahmot partoineen ja pikkuoravaäänineen ja laittoivat taakse Modern Talking -henkistä hölkkäbiittiä. Hittihistoriamme synkin kausi oli valmis alkamaan.

Syksyllä 1989 Ehtaa tavaraa (80-luvun tykki)***** oli single- ja jukeboxlistojen kärjessä ja paikallisradiolistan neljäntenä. Lahtelaisen Power-yhtiön jakelema omakustannealbumi Ehtaa tavaraa kihahti niin ikään ykköseksi, ja radioissa ehtivät soida myös Voi ryydana ja Tonttujen jouluyöstä väännetty ykkössingle Ryydjoulu** ennen vitsin väljähtymistä.

Seuraaja-albumi Niin kallis on maa (1991) jaksoi enää sijalle 33, vaikka sitä pohjustanut Saarna* oli käynyt singlelistan kuudentena. Mutta yhä yritetään, näyte kotisivuilta: Tämä Ryyd-paketti sopii erinomaisesti myös yksityistilaisuuksiin, pikkujouluihin jne. Unohtamatta myöskään perheen pienimpiä; räätälöimme heillekin tarvittaessa sopivan "Ryyd-paketin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti