lauantai 19. kesäkuuta 2010

Duo #25: London Boys

Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.

Edem Ephraim (s. 1959, k. 1996) ja Dennis Fuller (s. 1959, k. 1996), GBR

Vaikka Ephraim ja Fuller tutustuivat lontoolaisessa koulussa, he loivat uransa Saksassa erikoistuen esityksissään voltteihin, breakdanceen ja rullaluisteluun eurobiitin tahdissa. He löivät lyhyesti läpi myös Britanniassa, mutta vasta yli vuosi Suomen jälkeen – meillä The Twelve Commandments of Dance -albumi nousi kuudenneksi alkuvuonna 1988 My Love -sinkun vauhdittamana.

London Nights*- ja Freedom*-hiteistä ja todistamastani Rantarock-keikasta huolimatta seuraava albumi Chapel of Love ei tilastoitunut, mutta vuoden 1991 Sweet Soul Music eteni taas seitsemänneksi. Sen retroileva nimiraita**** oli näet vuoden isoja menestyksiä singlelistan ykkös- ja radiolistan kakkossijoineen. Sitä seurasi enää pari Top 20 -sinkkua Moonraker ja Baby Come Back.

Monen menestysduon toinen puoli on kuollut nuorena – sarjassamme on vielä tulossa pari esimerkkiä, ja Top 30:n ulkopuolelta voi mainita Mel & Kimin, La Bouchen, Blues Brothersin, Sikaduon ja Milli Vanillin. Tapaukset kalpenevat kuitenkin London Boysin rinnalla, sillä Ephraim ja Fuller (sekä mm. Ephraimin vaimo) saivat surmansa yhtä aikaa rattijuopon aiheuttamassa auto-onnettomuudessa Itävallan Alpeilla.

2 kommenttia:

  1. Mitäs kummaa, onko Sikaduon toinen osapuoli kuollut?? Surullista. Olen missannut jotain olennaista.

    VastaaPoista
  2. Myös Rapatti-yhtyeesä vaikuttanut Antero Rönkä kuoli viime maaliskuussa.

    VastaaPoista