torstai 10. kesäkuuta 2010

Neon kakkonen

Viikon korkeimmat uutuudet tulivat tutuilta ja odotetuiltakin nimiltä – vaikeampi on ennustaa niiden ensiviikkoisia vaiheita. Neon-albumilla toisena debytoivan Negativen turnauskestävyys on esimerkiksi huvennut ajan mittaan niin, että viimevuotinen kokoelma God Likes Your Style teki hurjan ennätyksen viettämällä ainoan listaviikkonsa kolmantena. Nythän tuonkin voisi rikkoa... vaikka kovin todennäköiseltä se ei näytä.

Sunrise Avenuenkin edellinen Popgasm viihtyi Top 40:ssä vain kuusi viikkoa, joten Acoustic Tour 2010:n viitossija on hyvä – samoin englanninkielisenä esittäytyvän Indican kahdeksas sija siihen nähden, että viimesyksyinen kokoelma ei tilastoitunut lainkaan. Näiden kahden siipien alla ei ole aktuellia hittiä – Negativen End of the Line sen sijaan on soinut Music Controlin Top 10:ssä jo pari kuukautta.

Guns n’ Rosesin Helsingin-keikka oli voinut heijastua vahvemminkin listoihin kuin Greatest Hitsin kiipeämisenä 21:nneksi. Esimerkiksi midprice- ja dvd-osastoissa ei tapahtunut mitään. Viikon loput uutuudet ovat Paukkumaissi (33) ja ensikertalaisina amerikkalainen Nevermore seitsemännellä albumillaan (35) sekä ruotsalainen Imperial State Electric (45).

Rush ei ole koskaan ennen yltänyt Suomen singlelistalle, mutta nyt kanadalaistrio on liikkeellä kummallakin uuden sinkkunsa raidalla – Caravan näyttäytyy 19:ntenä ja BU2B latauslistan 24:ntenä. Top 30:n seuraavaksi vanhimmat esiintyjät Waldo ja Samuli Edelmann olivat nipin napin syntyneet, kun Rush julkaisi ensimmäisen levynsä.

2 kommenttia:

  1. Liike 2->ulos Top 50:stä vaikuttaa normaaliolosuhteissa aika mahdottomalta ylipäätään.

    Tosin jokin joululevy voisi tuon tehdä. Britannian singlelistallahan joulubiisit ovat liikkuneet Top 10->ulos Top 75:stä.

    David Guetta on muuten ainakin Edelmannia vanhempi, syntynyt marraskuussa 1967.

    VastaaPoista
  2. Juu, kyllä Warner järkyttyisi uuden kiinnityksensä puolesta, jos Negative toistaisi temppunsa. Ajattelin että Guetta ei millään voi olla vanhempi kuin Timbaland, mutta näemmä on. Nuorempi silti kuin Waldo.

    VastaaPoista