torstai 3. kesäkuuta 2010

Kaksi puuta tasoissa

Sahara nosti Anna Puun samaan listaykkösviikkomäärään Ari Koivusen rinnalle pisimpään hallinneeksi Idols-laulajaksi. Kummankin esikoisalbumi oli kärjessä 12 viikon ajan ja Koivusen toinen yhden viikon. Sesonki huomioiden Annalle on helppo ennustaa jatkoa huipulla, mutta vastakkaisiakin signaaleja on. Singlevalinta Riko minut putosi radiolistalla 24:nneksi eikä ole käynytkään singlelistalla.

Edellisen levyn ykkössijasta huolimatta Disco Ensemble oli tuomittu tyytymään hopeakorokkeeseen. Vaikeampi ennakoitava oli Marja Tyrnin kolmossija ja ehkä myös Sotajumalan kuutosuus, vaikka yhtye nähtiin jo toissavuonna sijalla 17. Raptorin edesottamuksia seurataan pitemmällä jänteellä, ja suunta on ylös: vuoden 2000 Ouu-raisakson! ylsi 11:nneksi, uusi Sekoelma kahdeksanneksi.

Tyrnin ohella ensikertalaisina tilastoon ilmaantuivat svedumetallin lähettiläs Sabaton (17), Iskelmä-radion lempilapsi Pasi Vainionperä (24) ja rappari Heikki Kuula (41). Katie Melua (15), Anathema (19) ja Notkea rotta (43) ovat mukana kolmatta kertaa, kaksi ensinmainittua korkeammalla kuin koskaan. Stone Temple Pilots (35) palasi listalle yli 14 vuoden tauolta.

Uusi tulokas on myös Abban The Definitive Collection (34), vaikka julkaistiin jo 2001 ja näkyi tuolloin eri korkeuksilla useissa maissa. Haamuraja tämäkin: kyseessä on kymmenes erilainen Abba-kokoelma listoillamme. Summaan on laskettu espanjankielinen Gracias por la musica (1980) ja toissavuotinen yhdeksän cd:n paketti The Albums.

3 kommenttia:

 1. Joku todella siis on ostanu Marja Tyrnin albumia. Olisi mielenkiintoista saada tietää jotain myyntimääriä, kun sentään kolmoseksi on yltänyt.

  VastaaPoista
 2. Korjatkaa jos olen väärässä mutta eikö tuottaja Lasse Kurjella ole Anna Puun ja DE:n myötä kaksoisjohto? Tehtiinköhän tässä listahistoriaa?
  J.K.

  VastaaPoista
 3. Sotajumala oli kieltämättä positiivinen yllätys. Sinkkulistallekin saatuun uusi ykkönen. Marja Tyrnin huumorilevy on hyvä osoitus, että ilman massiivista radiorenkutustakin voidaan menestyä.

  VastaaPoista