sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Huoltoraportti

Olin 14 viikkoa poissa kotoa putkiremontin takia. En ottanut printteriä mukaani enkä viitsinyt näprätä kaksipuoleisia listatulosteita vierailla laitteilla, joten olen tänään vähän printtaillut. ÄKT:n sivut ovat niin vaikealukuiset ja albumitilasto niin hassun muotoinen tulostettavaksi, että olen luonut sille oman pohjan, johon voi samalla korjailla listaviikko- ym. virheitä.

Muokkaan listoja aina myös jaettujen sijalukujen osalta. Sellaiset eivät kuulu alan kulttuuriin – ymmärtäisin ne, jos lista kertoisi myös tulokset eli myyntiluvut. Rikon tasatulokset niin, että edellisellä listalla menestyneempi voittaa – paitsi jos kyseessä on alakynteen jäävän paras sijoitus. Jos levy pääsi korkeimmillaan vaikkapa jaetulle 14. sijalle, se ansaitsee sekaannuksen välttämiseksi saada aikakirjoihin numeron 14.

Joskus kaksi uutuutta debytoi samalla paikalla, mutta siihenkin on keinonsa. Viikolla 10 Kuorosota ja Eurooppa 3 -kokoelma ilmestyivät rinnan sijalle 39. Koska Kuorosota jatkoi siitä nousuaan, laitoin sen 40:nneksi ja Eurooppa 3:n 39:nneksi. Kaikkea ei saa korjattua parhain päin: Anna Erikssonin Garden of Love vietti kaksi viikkoa altavastaajana jaetulla 50. sijalla, ja minun printeissäni noita kahta listaviikkoa ei ole, sori vain.

Listoja on tänä vuonna tunnetusti päästetty julkisuuteen keskeneräisinä, joten tarkistin ennen tulostamista, onko jälkikäteen tehtyjä korjauksia mennyt ohi silmien. Ainakin viikon 13 sijalle 50 oli ties milloin ilmestynyt ”mathcore”-yhtye The Dillinger Escape Plan. Myöhästyneet onnittelut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti