perjantai 25. kesäkuuta 2010

Duo #23: Danny & Armi

Listablogin kesäsarjassa esitellään Suomen listahistorian 30 menestyneintä duoa.

Ilkka Lipsanen (s. 1942) ja Armi Aavikko (s. 1958, k. 2002), FIN

Kaksi kuukautta Miss Suomi -kruunauksen jälkeen Armi Aavikko levytti Dannyn kanssa vuoden 1977 suurimman hitin Tahdon olla sulle hellä*******. Vaikka Armi kiersi missikiireineen Danny-Show’ssa läpi kesän, samanniminen albumi (#3) julkaistiin elokuussa Dannyn nimissä ja Armi oli mukana vain kahdella raidalla. Syksyn ykkössingle Kaiken sulle antaisin*** valjastettiin myös Ison D:n pönkitykseen, Danny Story -kokoelman täkyksi. Se nousi kuitenkin vain 27:nneksi.

Vuonna 1978 Me vain*** ja Silloin vasta kaiken saan*** olivat sekä single- että jukebox-Top 10:ssä, ja niitä seurasi aito duoalbumi Danny & Armi (#5). Hellyysbuumi alkoi hälvetä, kun Pepe Willbergin ja Seija Paakkolan täydentämä Finntastic ryhtyi turhaan yrittämään Suomen Abbaksi. Toinen Danny & Armi -lp (1979) jäi ulos listoilta, vaikka www.danny.fi väittää sen myyneen kultaa. ÄKT:n tietokanta on eri mieltä.

Danny palasi listoille vasta 1992, ja Armin ainoaksi soolomenestykseksi merkittiin Anekan Japanese Boysta suomennettu jukebox-hitti Iltaloma (1981). Neljännesvuosisata myöhemmin esikoissinkun englanninkieliseen versioon I Wanna Love You Tender tehty ultrakökkö ”video” alkoi niittää mainetta internetissä sekä poikia You Tubeen lukuisia jäljitelmiä ja mash-upeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti