perjantai 23. huhtikuuta 2010

Pakko katsoa 4: Tu es foutu

Listablogin epäsäännöllisessä sarjassa esitellään hämäriä mutta sivistäviä videonäkymiä hittihistoriasta.

Aidoimmat yhden hitin ihmeet ovat niitä, joista ei tiedetä mitään muuta kuin Se Biisi. Ei esimerkiksi sitä, että In-grid on italialainen, vaikka laulaa ranskaksi. Naisen karismaattinen olemuskin jäi vuonna 2003 monelta huomaamatta, koska Euroopan MTV oli pirstouduttuaan omaksunut sen politiikan, että videoita huolitaan esitettäväksi vain omalta alueelta ja englanninkielisestä maailmasta.

Nyt olen vihdoin nähnyt Tu es foutun videon. Avoautoajelu jossain Ranskan Rivieran näköisessä paikassa myötäilisi jo riittävästi haitarilla maustetun tanssiraidan fiiliksiä, mutta visioihin lomitetaan vähitellen kolikon toinen puoli. Autoa ajanut auervaara makaakin yhtäkkiä veneen kannella sidottuna ja suukapuloituna, ja In-gridin koppavasti kipparoima menopeli näyttäisi olevan itse Riva Aquarama, tuo merten Ferrari. Olet lirissä, monsieur.

Tu es foutu viihtyi 50 hittiä -listalla 19 viikkoa ja nousi hittivuosilaskelmaan sijalle 39, mutta muita tilastollisia elonmerkkejä ei ole saatu tuotteliaahkosta levytysurasta huolimatta. Korjataan tässä Sisältää hitin -kirjan virhe: drag-artisti Lamur ei ollut biisin alkuperäinen (joskin lähes yhtäaikainen) levyttäjä, vaan Ingrid Alberini oli jopa toinen sen kirjoittajista.

3 kommenttia:

  1. Ihme nytky. Ihan hanurista.
    Video on parempi kuin biisi.
    Edelleen.

    VastaaPoista
  2. Tuo hanurin läsnäolo jäikin mainitsematta, vaikka piti. Nythän se soi taas niin trendikkäästi Stereo Love -hitillä.

    VastaaPoista