lauantai 10. huhtikuuta 2010

Pakko katsoa 3: Jos mulle sydämesi annat

Listablogin epäsäännöllisessä sarjassa esitellään hämäriä mutta sivistäviä videonäkymiä hittihistoriasta.

You Tubeen on aika paljon vuodettu 1970-luvun suomalaista arkistomateriaalia, joka kerää myös katsojia – ainakin se Taiskan Mombasa-esitys, jonka alussa TV2:n lattiamanu häärää klaffin kanssa. Tässä Mainos-TV:n (nyk. MTV3) pätkässä taustakuoroista tutut Irina Milan, Maru Nyman, Arto Alaspää ja Martti Metsäketo pääsevät framille paitsi laulajina myös elehtijöinä.

Silhuetit-kvartetti levytti italialaisen El Pasadorin ykköshitin Amada mia, amore mio (1977) ja pääsi sillä sekä single- että jukeboxlistalle. Jos mulle sydämesi annat -albumikin kiipesi sijalle 15, mutta myötätuuli laantui saman tien. Milan on laulajista ainoana rekisteröinyt myös soolomenestyksiä, eikä hänkään järin useita.

Möreän miesäänen ja heleän naiskuoron asetelma jätti Metsäkedon vaille roolia, mutta jo tuolloin ÄKT:n toiminnanjohtajana puuhannutta Alaspäätä kamera rakastaa lähes samanveroisesti kuin sittemmin Emma-gaalojen kankeissa palkintopuheissa. Livenä kokemistani Alaspää-sammakoista mieleen on jäänyt Aki Sirkesalon Mielenrauhaa-levyn kultajuhlat, joissa Arto sanoi ojentavansa Akille vähän ”seinänrauhaa”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti