lauantai 3. huhtikuuta 2010

Laulua ja rakkautta

Pian voi taas tarkkailla, kuinka korkealle Music Control -listalla on mahdollista päästä ilman nuorisohittiradioiden tukea. Iskelmä, Nova, Sun FM ja Radio Suomi ovat tarttuneet Johanna Kurkelan neljättä albumia pohjustavaan Rakkauslaulu-biisiin niin, että se loikkasi 65. sijalta 17:nneksi. Ylex näyttää soittaneen sitä myös kahdesti, mutta kyse lienee taajuudet öisin täyttävästä Radio Suomen ohjelmistosta.

Tai mikseivät teinijukeboxitkin sille lämpenisi? Rakkauslaulu on nimittäin ensimmäinen julkisuuteen päässyt suomipopin superparin, Paula Vesalan ja Lauri Ylösen yhdessä kirjoittama biisi, ja sellon varteen on pestattu Eicca Toppinen. Kuten nimestä voi jo päätellä, loppusumma ei tälläkään talenttipitoisuudella automaattisesti muodostu luovuuden riemuvoitoksi. Aika erilainen se on silti kuin Rasmuksen samanniminen esitys 90-luvulta.

Tarkemmin tutkien erilaisia Rakkauslauluja löytyy äänitehistoriastamme kymmeniä ja taas kymmeniä. Näkemyksiään ovat tarjonneet mm. Tarharyhmä, Juliet Jonesin sydän, Pekka Ruuska, Aste, Klamydia, Aikakone, Tommi Läntinen, Leevi and the Leavings, Tumppi Varonen, Ripsipiirakka ja muinainen dada-sankari Jaakko Kangosjärvi. Mutta listahitiksi on yltänyt vain Fredin Syksyn sävel -finalisti vuodelta 1975. Yksi mainituista pääsi Kotiteollisuuden cover-albumille Sotakoira, mikä?

2 kommenttia:

  1. Kun klikkaa sivun oikealla olevien Puheena ovat -aiheen linkeistä "Suomen suosituimmat (Music Control -radiolista)" niin päätyy Radio Novan kotisivuille. Tämä ei varmaankaan ole tarkoitus?

    VastaaPoista
  2. Osoite on oikea. Listaa julkaisee netissä ainoastaan Radio Nova nimellä Suomen suosituimmat, eikä siihen saa suoraa linkkiä, vaan pitää klikata etusivulta.

    VastaaPoista