keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Palkintoja pitkämielisille

Maija meni kärkeen ja maanantaiset visiot toteutuivat, joten käydäänpä 12 albumilistatulokkaan kimppuun toisesta suunnasta. Harmaja paransi 13. sijallaan yhden pykälän vuoden takaisesta esikoislevystä, ja Now and Ever Afterin nelossija on toiseksi paras Suburban Triben uralla. Vuoden 2004 Manimal ylsi kakkoseksi.

Sijan 15 Veeti Kallio piti kahdeksan vuotta albumitaukoa, mutta listapalaajana hän on amatööri näiden rinnalla: Ratt näyttäytyy tilastoissamme ensi kertaa sitten vuoden 1990, ja 66-vuotiaan Jeff Beckin tähän asti ainoa listamerkintä oli 21 vuoden takainen Jeff Beck’s Guitar Shop. Hän on toki kitaroinut lukuisilla hittialbumeilla, esimerkiksi Morrisseyn viimevuotisella Years of Refusalilla.

Listan ensikertalaisetkin ovat melkoisia konkareita, sillä lahtelainen Raaka-aine (12) perustettiin 1995 ja saksalainen, kymmenkunta levyä julkaissut Mad Sin (37) jo 1987. Monet yllättänee tieto, että Ritarikuntaa (29) ei ole ennen nähty albumitilastossa – rekisteröihän turkulaisryhmä kolme Top 10 -singleä vuosina 2001–2002, ja pitkäsoittoja on useita.

Floppiosastoon menee The Arkin kahta Top 10 -albumia seurannut In Full Regalia (30), ja X Factor -levyn debyyttisija 44 lähinnä hämmentää. Sitähän on mainostettu myytävän ainoastaan Suomalaisen Kirjakaupan kautta, eikä tuollaisella kamppiksella luulisi voivan jäädä noin alas, vaikka itse ohjelma onkin ollut melkoinen limbo. Joku vuoto kai taas.

5 kommenttia:

 1. Uskoakseni The Ark oli kuitenkin mukana vain kahden päivän myynnillä? Aika alhaalla silti.

  VastaaPoista
 2. Jaa, en ole nähnyt yhtäänx factor levyn mainosta. En edes tiennyt, että ovat semmoisen tehneet.
  Warnerin naiset jyrää listalla hienosti.
  Chisu on ollut kyllä kauan listalla ja hyvillä sijoituksilla, missä platinalevy viipyy???

  VastaaPoista
 3. Chisun platinalevystä uutisoitiin juuri keskiviikkona.

  VastaaPoista
 4. Hmmm... X-Factorin karaokelevyä myydään vain Suomalaisen kirjakaupan kautta...

  Taidan olla sokea, mutta en millään löydä Suomalaista kirjakauppaa listaliikkeiden joukosta!

  Onneksi ÄKT ei selitä koskaan majoreiden haamumyyntejä millään tavalla :)

  VastaaPoista