tiistai 20. huhtikuuta 2010

Edes kerran vuosikymmenessä, osa 2

Jatkoa edelliseen postiin. Vaikka Madonna ei ehtinyt ensimmäiseksi 1980-, 90-, 2000- ja 10-luvuilla Top 10 -albumin netonneeksi listanimeksi, hänellä on yhä mahdollisuus samaan pelkkien ykkösalbumien suhteen. Vastikään kärjessä käyneeltä J. Karjalaiselta näet puuttuu sellainen 00-luvulta.

Tällekin apajalle on myös muita kärkkyjiä. Kolmella edellisellä vuosikymmenellä ykkösiksi ovat Madonnan ohella nousseet AC/DC, Bon Jovi, Eppu Normaali, Michael Jackson, Mamba, Metallica, Bruce Springsteen ja U2. Noista Epuilla ja Brucella on alempia merkintöjä 1970-luvultakin, AC/DC:llä ja Jacksonilla sen sijaan yllättävästi ei.

Suomen albumilistoja on laadittu kuudella vuosikymmenellä, mutta kukaan ei ole vielä päässyt paalupaikalle kuin kolmella niistä. Edellisten lisäksi mahdollisuudet neljänteen ykkösvuosikymmeneen on näillä: Abba, Irwin Goodman, Vesa-Matti Loiri ja Simon & Garfunkel. Siitä vain veikkaamaan, kenestä tulee ensimmäinen. Jollei levy-yhtiö täysin sössi megainvestointiaan, todennäköisyyksiä johtanee Jackson.

4 kommenttia:

 1. Mahtaako muilta kuin Jacksonilta olla levyä tulossa seuraavaan kahteen vuoteen... No, Brucelta tietysti jos jatkaa yhtä tuotteliaana kuin viime aikoina, mutta hän ja Mamba lienevät epävarmimmat tapaukset ykkössijan suhteen.

  VastaaPoista
 2. En tiedä Loirin aikeista julkaista uutta levyä tänä vuonna, mutta hän on muistini mukaan noussut marraskuussa ykköseksi useampana vuotena peräkkäin. Miten mahtaa käydä, jos Loirin ja Jacksonin levyt ilmestyvät samalla viikolla?

  VastaaPoista
 3. Viime vuonna Loiri jäi kakkoseksi, ja voisikohan pitkästä aikaa olla tulossa loiriton joulu? Höps, kai ne sentään jotakin keksivät.

  VastaaPoista
 4. Ainakin Anttilan sivujen mukaan huomenna ilmestyy AC/DC:n soundtrack elokuvaan Iron Man 2. Se lienee viikon päästä aika korkealla Suomen listalla.

  VastaaPoista