torstai 15. huhtikuuta 2010

Kauttaviiva & kaverit

Eilisen listan Radiopuhelimet-kämmiä on ehditty jo laajalti setviä ja itse lista taas kerran jälkeenpäin korjata. Haluaisin kuitenkin nostaa siitä kiinnostavan faktan. Jos Rakastaa sinuan tuplasijoitus perustui cd- ja lp-versioiden eri koodeihin, se tarkoittaa että pelkkä vinyylimyyntikin oli listapaikan arvoinen. Vaikka kyseessä lienee sijoituksista heikompi (38), niin kova veto kuitenkin.

Slashin kakkossija tuntuu myös osuvalta, kun syynää hänen albuminsa vokalistivieraslistaa. Esimerkiksi Chris Cornell on ollut Top 10:ssä soolona (6) ja kahden yhtyeen (4, 2) vokalistina, mutta ei ykkösenä. Sama koskee Ozzy Osbournea soolona (2) ja Black Sabbathissa (2). Ja Ian Astburyn yhtyettä The Cult (5). Ja Fergien yhtyettä The Black Eyed Peas (3). Ja Lemmyn yhtyettä Motörhead (5). Ja Adam Levinen yhtyettä Maroon 5 (2).

No, Dave Grohl on päässyt Suomen listakärkeen sekä Foo Fightersin että Nirvanan riveissä. Ja Slash tietysti itse Guns N’ Rosesin (mutta ei Velvet Revolverin) levyillä. Hän tunnetusti soitti myös Michael Jacksonin albumiykkösellä Dangerous.

1 kommentti:

  1. Miten Santanan palkittu menestysalbumi Supernatural?

    VastaaPoista