maanantai 26. huhtikuuta 2010

Lasikatto säpäleiksi

Viime viikon pelkistä naisartisteista koostuva albumilistan kärkiviisikko oli ennennäkemätön, ja lisää historiallisuutta on luvassa. Jos Maija Vilkkumaa nousee paalupaikalle, ensimmäistä kertaa kolme peräkkäistä ykkösartistia ovat naisia. Vieläpä suomalaisia. Vieläpä Warner Musicin leivissä. Edellisethän olivat Johanna Kurkela ja Jenni Vartiainen.

Ensimmäinen nainen albumilistamme kärjessä oli Marion kesäkuussa 1975 (El Bimbo). Myös Virve Rosti ja Katri Helena ehtivät asialle ennen ulkomaista pioneeria, joka oli Bonnie Tyler elokuussa 1978 (Natural Force). Mutta esiinmarssi on ottanut takapakkiakin. Kun Irina nousi ykköseksi viikolla 14/07, hän oli 2000-luvulla vasta toinen temppuun yltänyt suomalaisnainen – Vilkkumaan jälkeen.

Jonkinlaisen tulpan Irina irrotti, koska hänen jälkeensä huipulle ovat löytäneet tiensä Jonna Tervomaa, Anna Abreu, Tarja Turunen, Jippu, Anna Puu, Kurkela ja Vartiainen. Vilkkumaalle ykkössija olisi jo viides ja nostaisi hänet eroon tasatilanteesta Kaija Koon kanssa. Koon neljää ykköstä 1990-luvulla säestivät vain Arja Koriseva ja Anna Hanski.

2 kommenttia:

 1. Maija on ainakin Anttilan listoilla tällä hetkellä ykkösenä. Hyvä Maija!!!
  Suomessa naispoppareilla menee lujaa, mutta miehillä ei. Mistähän johtuu. Ei taida pärjäillä kuin Juha Tapio, eikä hänkään ihan poppari. Antti Tuisku ja Koop pärjää jotenkuten, Olavi Uusivirta myös jotenkuten. Muita mainittavia ei taida ollakaan. Naisia on pitkälle yli 10.

  VastaaPoista
 2. Lauri Tähkä. Samuli Putrokin, vaikkei sekään ehkä poppari ole.

  Mutta naisilla menee hyvin, etenkin kun vielä mukaan laskee PMMP:n duon. Hyvä mimmit!

  Mutta kyllä varmaan miesartistit jossain vaiheessa nousevat, kuka tai ketkä, se on mielenkiintoista.

  VastaaPoista