maanantai 12. huhtikuuta 2010

Tuulta huipulla

Singlelistamme ykkösenä on nähty neljä peräkkäistä vähän kiistanalaiseksikin katsottavaa pikavisiittiä: Marella, The Giant Leap, Viikate ja Before the Dawn. Marella sai komeilla kärjessä vain tilapäisesti, Giant Leap tipahti viikossa 12:nneksi ja Viikate yhdeksänneksi. Linna Espanjassa -ep:n ykköskelpoisuudessa kiistanalaista on lähinnä se, että neljän (tai Before the Dawnin seitsemän) raidan cd:tä on vaikea laittaa mielessään ihan samalle viivalle halpojen lataushittien kanssa.

Pistäytyjien takana sijoilla 2–6 ovat koko ajan pitäneet asemansa viisi edellistä ykköstä: En haluu kuolla tänä yönä, Jos sä tahdot niin, Stereo Love, Mikä boogie ja Bad Romance. En ole tehnyt välikatsauksia vuoden tähän asti isoimmista singlehiteistä, mutta tuota laskelmaa varmasti johtaisi Lady Gagan Bad Romance, joka piti paalupaikkaa jo vuoden vaihtuessa.

Sinkkulista kaipaa samantapaista ravistelua kuin on luvassa albumeihin. Anttilan Top 40 ei enää näytä niin tarkkaa suuntaa albumilistalle kuin muutama vuosi sitten, mutta on mainittava sen kärjen tänään vallanneet neljä melko yllättävää uutuutta: Slash, Johanna Kurkela, Paula Koivuniemi ja Olavi Uusivirta. Kurkelan ja Uusivirran edelliset äänitteet jäivät virallisen listan sijoille 10 ja 12, eivätkä Slashin Snakepit-levytkään olleet mitään markkinahumun merkkipaaluja.

Voisiko Koivuniemi palata ykköseksi 30 vuoden tauolta? Rakkaudesta-albumi perustuu TV2:n viimevuotiseen Haaveiden ilta -sessioon, jossa Paula kähisi suomalaista rockmenneisyyttä ja vähän nykyisyyttäkin rohkeahkoin vedoin. Levyversiota on laimennettu Balladi elokuvasta Klaani -osaston varmistelulla, mutta käyrät näyttävät ylöspäin.

4 kommenttia:

 1. Pahoittelen artikkeliin liittymätöntä kommenttia, mutta onkohan 2002/wk19 listalla olevan levyn (Timo Kotipelto: Waiting For Tomorrow) levyn nimi oikein? Tuonnimistä levyä ei Wikipedian diskografia tunnista (se voi silti olla olemassa, wikipediaan ei aina voi luottaa) kun taas kyseisenä vuonna Kotipelto on äänittänyt levyn nimeltään Waiting For The Dawn?

  VastaaPoista
 2. Nimi on tuolla listalla väärin, seuraavilla kahdella viikolla se on korjattu. Virhe on peräisin Ylen tietokannasta.

  VastaaPoista
 3. Hyvä huomio tuo EP-levyjen epäsuhta verrattuna yhden biisin singleihin. Kun taas sääntöjä lukee, niin singlelistalla noteerattavilla EP-levyillä saa olla maksimissaan 4 biisiä, joten Before the Dawn pitäisi olla albumilistalla!

  Ja vielä case Jenni: tiedämme vasta tällä viikolla onko IS-myynti listalla mukana. Säännöt kun antavat taas porsaanreiän. Iltiksen mainoksissa toitotetaan koko ajan "Osta Jennin levy ennakkomyynnistä". Ennakkomyynnin kun saisi lisätä virallisen julkaisuviikon myyntiin! Ei siltikään toki R-kioskeja. Kun levy myydään suoraan asiakkaalle käteen ei se mitään ennakkomyyntiä ole, mutta julkaisupäivän kikkailulla voidaan varmistaa, ettei Jenni debytoi muulla kuin ykkössijalla...

  VastaaPoista
 4. Guns N' Rosesin suosio Suomessa (missä tahansa kokoonpanossa) on aika poikkeuksellista. Chinese Democracy oli vielä muutama viikko sitten listalla kunnes siirrettiin mid priceen. Laittaisin rahani likoon Slashin ykkössijan puolesta.
  Jani K.

  VastaaPoista