sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Vastedes säästymme tältäkin

Aika pyytämättä ja yllätyksenä tuli listaekspertti Fred Bronsonin ilmoitus Billboard.comin tuoreimman Chart Beatin päätteeksi: se on loppu nyt. Seuraavana päivänä lukijoiden kysymyksiä käsittelevällä Chart Beat Chat -palstalla saimme jo selityksenkin. Vuodesta 1992 ensin lehteä ja sitten nettiä tilastokommenteillaan elävöittänyt, mitä luultavimmin sivuston luetuimpia tekstejä naputellut gubbe joutui säästökuurin uhriksi.

Tilanteeseen on vaikea imeytyä, koska Suomessa tuntuu absurdilta edes spekuloida tilanteella, että jokin netti-instanssi maksaisi tämäntyyppisen blogin pitämisestä mitään, millä olisi taloudellista merkitystä. Mutta kun katsoo, mitä Billboardin Interact-osastoon kirveen jäljiltä jäi, on pakko ihmetellä prioriteetteja. Bronsonin kuuluisien kirjojenkaan julkaisemisesta ei kuulemma ole enää mitään suunnitelmia.

Toki Bronson on muutamaan brittikollegaansa verrattuna kovin kuivakiskoinen, mutta virtaa ja intoa tuntuu yhä piisaavan. Jollen toissavuonna olisi päiväkaudet kuunnellut työkavereiden valituksia Helsingin euroviisujen huonosta tiedottamisesta ja jollei olisi ollut niin paljon duunia, olisin hakenut miehen käsiini, antanut kirjani ja kiittänyt inspiraatiosta. Just in case: thanks for the inspiration, Mr. Bronson.

1 kommentti:

  1. No höh. Nyt on yksi syy vähemmän vierailla Billboardin sivuilla. Vaikka listat yhä vetävät tehokkaasti puoleensa. En ymmärrä miksi Bb lopettaa arvostetuimman osionsa. Säästäisivät muualta.

    VastaaPoista