lauantai 21. maaliskuuta 2009

Alkuvuoden 2009 isoimmat hitit

Alan taas maaliskuun loputtua kuukausittain listata vuoden siihen asti ostetuimpia albumeita. Sinkku- ja radiopäivityksiä ajattelin roiskia epäsäännöllisesti kvartaalipohjalta, koska ne etenevät tasaisemmin eikä niihin tule albumipuolelta tuttua joulumullistusta. Tässä ensimmäinen katsaus, seuraava joskus kesällä – tiedän, kuulostaa kaukaiselta, mutta ei ole...

Single/latausostokset
1. Lady Gaga: POKER FACE
2. Waldo's People: LOSE CONTROL
3. Alesha Dixon: THE BOY DOES NOTHING
4. Apulanta: RAVISTETTAVA ENNEN KÄYTTÖÄ
5. Happoradio: PUHU ÄÄNELLÄ JONKA KUULEN
6. Katy Perry: HOT N COLD
7. Guru Josh Project: INFINITY 2008
8. Kings of Leon: SEX ON FIRE
9. Lady Gaga ft Colby O'Donis: JUST DANCE
10. Pink: SOBER

Gagan ylivoimaa: Poker Face pääsisi jopa albumien seassa neljänneksi. Hot n Cold ja Sex on Fire pärjäävät yhä hyvin, vaikka keräsivät viime vuonna vielä enemmän pisteitä. Kummallisin sinnittelijä on silti Guru Josh Project – Infinityhän on alkujaan julkaistu 1990.

Radiosoitot (Music Control)
1. Happoradio: PUHU ÄÄNELLÄ JONKA KUULEN
2. Pink: SOBER
3. Alesha Dixon: THE BOY DOES NOTHING
4. Lady Gaga: POKER FACE
5. Koop Arponen: INSOMNIA
6. Katy Perry: HOT N COLD
7. Anna Abreu: SILENT DESPAIR
8. David Cook: LIGHT ON
9. Paramore: DECODE
10. The Rasmus: JUSTIFY

Paljon samaa kuin myynnissä, mutta onneksi myös eroavaisuuksia – Silent Despair ja Justify eivät yllättäen ole kelvanneet lataajille. Kuka olisi osannut ennustaa, että ainoana kummankin listan kärkikolmikossa esiintyisi laulajatar nimeltä Alesha Dixon?

1 kommentti:

  1. Jälleen näkyy, että euroviisuihin ei kyllä kannattaisi kenenkään suomalaisen artistin osallistua eikä ainakaan voittaa edustuspaikkaa. Vaikka ihmiset ostaisivatkin, media ei tykkää ja sitten lopulta käy niin kuin Lordille: mediadissailu saa kansankin uskomaan että ei kannata.

    VastaaPoista