perjantai 13. maaliskuuta 2009

Pohjanlahti levenee?

No Line on the Horizon on vallannut listakärjen jokseenkin kaikkialla – paitsi Ruotsissa. Siellä U2 kärkkyy jo toista viikkoa kakkosena Larz-Kristerzin takana. Tiedättehän länsinaapurimme toinen toistaan pöljemmin pukeutuvat tanssiorkesterit? Larz-Kristerz voitti sellaisille tarkoitetun Danskampen-televisiokisan.

Ruotsin albumilista on tällä haavaa niin kotimaakeskeinen, että sen Top 30:ssä on vain kaksi samaa nimikettä kuin Suomessa – U2:n lisäksi tietenkin svedujen jumala Bruce Springsteen. Sinkkulistan on perinteiseen tapaan mullistanut maan merkittävin viihdebakkanaali Melodifestivalen eli euroviisukarsinnat, joiden finaali on huomenna ja näkyy suorana myös FST5:ltä.

Suomalaisia ei ole vähään aikaan Ruotsin tilastoissa näkynyt, ja jotkut vientitoivoistamme ovat heittäytyneet ihmeen poissaoleviksi myös kotona. Tajusin esimerkiksi vasta tämän viikon radiolistan ulosputoajia merkatessani, että The Rasmuksen Justify ei ikinä noussut Suomen lataus- tai sinkkulistalle. Saksassa se kuitenkin näyttäytyi sijalla 56.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti