torstai 12. maaliskuuta 2009

Paljon levyjä, vähän biisejä

Biisilataus- ja albumimarkkinoiden välillä on paljonkin eroja, mutta tämä pistää nyt silmään eniten: musiikkia julkaistaan ahkerasti ja trafiikki on kova Top 40:ssä, mutta sen kummemmin single- kuin latauslistalla ei ole ainoatakaan uutta tulokasta. Eivätkö mitkään noista albumiuutuuksista sisällä kunnon hittejä, ja siksikö ne putoavat saman tien listalta kiihkeimmän fanikunnan ostoryntäyksen jälkeen?

Jos sinkku- ja albumitilastot kuitenkin yhä korreloivat keskenään edes jotenkin, esikoislevyjään julkaisevien Idols-jannujen tuskin kannattaa pitää platinamyyntejä itsestäänselvyyksinä. Sekä Pete Parkkosen että Koop Arposen ennakkomaistiaisten sijainti on jotain muuta kuin paras mahdollinen – Girl in a Uniform 20:ntenä ja Every Song I Hear juuri sen alapuolella. Music Controlin radiomittauksissa asemat ovat vielä kehnommat.

Jos Peten levy ilmestyi eilen, eikös viimeistään tänään viihdeuutisten olisi pitänyt täyttyä perinteisestä ”päivässä kultaa/platinaa”-hehkutuksesta?

3 kommenttia:

 1. Jäikö huomaamatta, että Parkkonen pisti paremmaksi: levy myi kultaa jo ennen ilmestymistään, heh :)

  VastaaPoista
 2. No jäi, eikä ihme, kun jälkikäteen googlettamallakaan ei aiheesta löytynyt kuin yksi uutinen. Ei sitä mainita edes levy-yhtiön tai artistin kotisivuilla.

  VastaaPoista
 3. Kyllä se perjantaina oli useammalla sivulla, muutoinkin kosvastihan tätä markkinoidaan ylimäärein. Keskisuomalaisessa Sony BMG:n Valtanen puhkui kuinka "nuoren miehen levy on tänä vuonna "ehdottomasti" maan myydyin debyyttialbumi, ja kotimaistenkin albumien sarjassa Pete yltää Top-3:een."

  Saa sitten nähdä ...

  VastaaPoista