tiistai 31. maaliskuuta 2009

Toinen tilaisuus, ja kolmas, ja neljäs...

Vuodenaikaan istuva kansanviisaus ”uusi lumi on vanhan surma” pätee tunnetusti myös radiohittimarkkinoilla. Alkuvuoden tähän asti soitetuin sellainen, Happoradion Puhu äänellä jonka kuulen, romahti tällä viikolla kolmossijalta 19:nneksi – ja eikös samanaikaisesti 24. sijalta kahdeksanneksi syyhkinyt Happoradion Olette kauniita. Se on Kaunis minä -albumin kolmas Top 10 -radiohitti, sillä ensilohkaisu Hirsipuu jäi sijalle 19.

Moni rockraita bongataan aalloillemme Billboardin Modern Rock Tracks- ja Mainstream Rock Tracks -tilastoista, niin myös molempien ykkösenä komeillut Shinedownin Second Chance. Se alkoi soida meilläkin jo viime vuoden lopulla ja tuntuu nyt Top 40:ssä roikkuessaan jo veteraanilta. Mutta USA:ssa riittää läpäistäviä muureja: biisi ylitti pääpoplista Hot 100:ssa 40 parhaan kynnyksen vasta toissaviikolla. No, kyllä minullakin kesti aika kauan oivaltaa, kuinka komeasta kappaleesta kaikessa korniudessaankin on kyse.

2 kommenttia:

  1. Minusta sanat "kaikessa korniudessaan" voisi jättää pois. Second Chance on ihan vaan erittäin komea kappale. Kaikki voimakkaseen ja näkemykselliseen tunneilmaisuun perustuva ei ole imelää ja kitschiä tai kornia. Siinä on iso sävyero, jonka kyllä näkee, jos on, Tuomari Nurmion sunnuntaihesarin haastiksen erästä ajatusta soveltaen, vapautunut intellektuellia asennetta vaivaavasta varovaisuudesta.

    VastaaPoista
  2. Heh, aika yltiöpäisen pitkälle viety johtopäätelmä yhdestä adjektiivista. Kiitos palautteesta. (Muuten, biisissä on myös sanat.)

    VastaaPoista