keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Pronssiputkessa kelpaa uinua

Albumilistan ykköseksi kiivenneen U2:n saavutuksia setvittiin jo viime viikolla, joten siirrytään kiinnostavampaan ilmiöön: Uniklubi on julkaissut neljä studioalbumia, ja neljä kertaa tuloksena on ollut kolmossija! Listaviikot vain ovat huvenneet tasaisesti – saa nähdä, yltääkö Syvään valoon edes viimesyksyisen kokoelman viiteen viikkoon. (Kokoelma rikkoi tuon kolmosketjun piikattuaan 9. sijalla.)

Valtaosa helmi–maaliskuun Top 40 -tulokkaista on poistunut kuvioista saman tien, eikä kovin lupaavalta näytä Uniklubin takanakaan: sekä Risto (7), Profane Omen (9), Nicole (13) että Matthau Mikojan (27) ovat näyttäytyneet aiempine levyineenkin listalla ja jääneet jokainen yhteen listaviikkoon. Loput debytantit Joose Keskitalo (25), FM2000 (28), Raphael Saadiq (29) ja Dacia (36) ovat ensikertalaisia samojen todennäköisyyksien edessä.

Uutuuksien seassa vanhatkin jaksavat kiriä. AC/DC nousi 22–11, Kings of Leon 24–12 ja Suvi Teräsniska uuteen ennätykseen 27–21. Epätyypillisenä on pidettävä myös Röyhkä ja Rättö ja Lehtisalon pientä kohoamista kolmannella listaviikollaan.

1 kommentti: