sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Kunhan puhuu

Suomalaisissa musiikkitoimittajissa aniharvoin yhdistyvät hyvä kirjoitustaito ja miellyttävä puhekyky, ja eritoten radion listaohjelmissa on jo pitkään ollut turha haave kuulla edes juontajaa, joka tajuaisi mitä sanoo. Niinpä onkin kehuttava ja arvostettava ihmistä, joka sekä tietää, puhuu että kirjoittaa ansiokkaasti, vaikka olisi joistakin asioista vahvasti eri mieltä.

James Masterton on kommentoinut Britannian listatapahtumia eri netti-instansseissa toistakymmentä vuotta, nykyisin joka maanantai Yahoon musiikkisivustossa. Mies toimii päätyökseen urheiluaiheisen puheradion tuottajana ja kykenee välittämään ajatuksiaan myös suullisesti. Keskiviikkoisin lähtee levitykseen samasta aiheesta podcast, joka on kuitenkin erikseen toimitettu kokonaisuus – siinä jopa hyödynnetään maanantaisen postauksen lukijakommentteja.

Että voikin pelkkä puhe olla ilo korvalle. Periaatteessa show’hun saisi lisätä lyhyitä musiikkinäytteitä, mutta tuoreimmassa podcastissa Masterton kertoo, miksi ei pidä sitä viisaana. Britanniassahan muusikoiden oikeuksia on monta kertaa puolustettu yli-innostunein ja lyhytnäköisin keinoin, joiden uusin ilmentymä on musiikkivideoiden poistaminen You Tuben brittiversiosta. Tätä proseduuria koskevat Mastertonin kommentit saa tietoonsa nimenomaan podcastista – ei Yahoo-kolumnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti