keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Rujot huipulla

Vuonna 1991 se alkoi ja 157 listaviikkoa kesti, ja 13 pitkäsoittoa ehti käydä kärkikymmenikössä. Klamydia on lopultakin ensimmäistä kertaa Suomen albumilistan ykkösenä. Kuulostaa poikkeukselliselta, mutta ei sentään ennätykselliseltä. Kari Tapio saavutti toissavuonna listakärjen yli 30 vuoden yrittämisen jälkeen. Pisimpään (255 viikkoa) ilman paalupaikkaa on tilastoissamme seikkaillut Eric Clapton.

Rujoa taidetta myi niin paljon paremmin kuin kolmosena debytoiva U2:n No Line on the Horizon, että jälkimmäisen myöhäisellä julkaisupäivällä ei kannata jossitella. Menköön viikon päästä ykköseksi, jos on mennäkseen. Ennestään bändillä on sellaisia viisi, ja cv näyttäisi ehjemmältä ilman vuosien 1998, 2002 ja 2006 kokoelmia, jotka jäivät sijoille 3, 4 ja 10. Prodigy sai vuoden 2005 kokoelmalla siipeensä vielä komeammin (sija 38), mutta Invaders Must Die nousi nyt kunniakkaasti sijalle 9.

Top 40 tervehtii useaa ensikertalaista, joista Lamb of God loikkasi peräti viidenneksi. Samalla ovenavauksella mukaan pujahtivat Torture Killer (14), tenavatrio Ra (16), Puppa J. (19), Jenny Wilson (37) ja American Idol -voittaja David Cook (39). Viime viikon uutuuksista tipahti taas kuusi saman tien ulos, korkeimmalta Morrissey.

4 kommenttia:

 1. Klamydian levyillä on tapana pudota listalla hieman nopeammin kuin U2:n, joten ensi viikolla sijat voivat tosiaan olla toisin päin.

  Mikähän on saanut Suvi Teräsniskan ensialbumin palaamaan listalle puolen vuoden tauon jälkeen? Onko Teräsniska saanut jostain nyt julkisuutta niin, että se on mennyt minulta kokonaan ohi?

  VastaaPoista
 2. Mun on pitänyt kirjoittaa Teräsniskasta oma merkintänsä, koska myös Hento kuiskaus -biisi on roikkunut kauan mukana latauksissa ja radiosoitossa. Katsotaan tuleeko vielä lisää jutunjuurta.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista, että radiosoittolistalla top 10 on vain yksi suomalainen biisi. Se taas ei yllätä, ettei sieltä albumilistan ykköstä löydy.

  VastaaPoista
 4. Mitenköhän ensi viikolla Pete Parkkosen käy, veikkauksia? Juuri luin että kauppojen tilaukset ovat ylittäneet kultarajan. Valtanen uskoo ehdottomasti että tulee olemaan myydyin debyyttilevy. En kuitenkaan itse aisti samanalaista hypeä kuin edellisten idolsien kohdalla. Siis muualla kuin mediassa ja markkinoinnissa - tuttavapiiristä kun löytyi ihmisiä, jotka nyrjähtivät Ariin ja Annaan. Petestä ei juuri puhuta. Sattumaa ehkä vain. Ja varmaan markkinointi tekee lopulta tehtävnäsä.

  VastaaPoista