maanantai 2. maaliskuuta 2009

Floppiarvoitus, osa 2

Seitsemän vuoden aikaharppauksella törmäämme tapaukseen Red Box. Syntikkaduolta näyttäneiden, mutta totuttua moniulotteisempien Simon Toulsonin ja Julian Closen single Lean on Me (video) nousi brittikolmoseksi syksyllä 1985. Ilmeisesti WEA:n kanssa oli sovittu albumin teosta vasta näytesinkun jälkeen, sillä follow-upia odotettiin yli vuosi. For America (video) harppasi myös top teniin, joten siitä vain älppäri joulumarkkinoille! Vai tuliko se edes markkinoille? Mille listasijalle? 73.

Red Boxin ja WEA:n sukset olivat tiettävästi tuolloin ehtineet pahasti ristiin, minkä sivustaseuraajakin pystyi järkeilemään. Brittimusahan oli tuolloin USA:ssa erittäin kysyttyä, ja levy-yhtiö halusi eklektisen Lean on Men seuraajaksi jotain "paremmin Amerikalle sopivaa". For America ei ihan ollut sitä, mitä pyydettiin – se teki pilkkaa sekä toiveesta että kohteesta: "Magazines and gasoline and made-in-Taiwan western scenes, will you hear us in the heart of America?"

En muista, miksi itse jätin menemättä Red Box -ostoksille luottomyymälääni Diskeriin – en tainnut hoksata For American ironiaa, tai The Circle and the Square -lp vain jäi tärkeämpien uutuuksien jalkoihin. Kun kolmas sinkku Heart of the Sun (video) floppasi, siirsin duon mielessäni turhat tähdenlennot -mappiin.

Youtube esittelee kuitenkin tämän kasarihaamun varsin vireässä valossa. Sinkut kuulostavat yhä makeilta – samoin näkemyksekäs covervalinta, Buffy Saint Marien Saskatchewan (video). Mojova sympatiabonus vielä siitä, että Saskatchewanissa on sittemmin kuvattu ehdoton sitcom-suosikkini Corner Gas (video). The Circle and the Square julkaistiin lopulta cd:nä jossain päin maailmaa viime syksynä, ja nyt taidan vihdoinkin laittaa sen ostoslistalleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti