keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Triplajuhla

Yksi vuoden kovimmista listauutisista oli hilkulla, sillä The Rasmus kykeni vain niukin naukin pitämään Popedan takanaan Suomen albumilistalla. Popedan edellinen studioalbumi Häkää jäi sijalle 17, ja bändi on viimeksi nähty listaykkösenä helmikuussa 1992. Täydelliset miehet -albumia edelsi mitättömähkö single Onhan päivä vielä huomennakinPate Mustajärvihän levytti saman biisin jo 1984 Masi Luoma & Luojanluomat -yhtyeen vokalistina ja eteni jukebox-listan kahdeksanneksi.

Mutta Black Roses on kuitenkin ykkösenä, ja koska Livin’ in a World Without You palasi radio- ja singlelistojen kärkeen pikku notkahduksen jälkeen, The Rasmus pitää hallussaan harvinaista triplaa. Madonna ylsi samaan viikolla 19. Britannian tämänviikkoisia single- ja albumitilastoja johtavan ja USA:ssakin neljäntenä debytoineen Kings of Leonin Only by the Night sai meillä tyytyä sijaan 31.

Myös jenkkilistan viitonen, Pussycat Dollsin Doll Domination näyttäytyy vaisusti 38:ntena, sillä kummankin ohi meni paksu pino suomalaisia ja kolme ruotsalaista uutuutta. Ehkä yllättävästi metalliset ensikertalaiset Amon Amarth (10) ja The Haunted (12) kiilasivat Bo Kaspers Orkesterin (14) edelle. Näidenkin yli uransa parhaalle paikalle (9) kaasutteli Eläkeläiset sävelteoksellaan Humppa United.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti