maanantai 27. lokakuuta 2008

A on 1. kirjain

Tämän viikon albumilistalle ei ole luvassa kovin monta huippu-uutuutta – ikään kuin kukaan ei olisi halunnut asettua Anna Abreutä vastaan. Now-nimisen äänitteen oletettua ylivoimaa kuitenkin horjuttaa Anttilan myynnin tuore Top 40, jossa AC/DC:n Black Ice on ykkösenä – tosin sillä on Anttila-aikatauluissa kahden päivän myyntietu Abreuhön nähden.

AC/DC:lle on ilmoitettu jo 32000 kappaleen tukkumyynti, mikä entisestään vahvistaa niitä epäilyksiä, että päätös ulkomaisten albumien kulta- ja platinarajojen pudottamisesta oli hätiköity. Joo, viimevuotinen tuontilevyjen menekki oli kurja, mutta niin oli tarjontakin – ainoa todellinen tähti oli Amy Winehouse, ja suomalaisten kestosuosikit kuten juuri AC/DC, Metallica, Madonna, Coldplay ynnä muut pitivät taukoa.

Mitä enemmän (laillinen) pitkäsoittojen ostaminen jää varttuneen kansanosan harrastukseksi, sitä enemmän myyntikäyrät piirtyilevät vakiintuneiden mutta vireiden veteraaniartistien julkaisurytmiä seuraten. Tämä syksy näyttää hyvältä, mutta vahvempaa kaksikkoa sen pelastajaksi kuin Metallica ja AC/DC olikin vaikea kuvitella. Kuka pelastaa kevään – ei kai Guns N’ Roses?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti