maanantai 13. lokakuuta 2008

Hienoja ja hienonnettuja hetkiä

Kun artistit päästetään itse muistelemaan vanhoja listasaavutuksiaan, vastuu siirtyy kuuntelijalle. Rempseimpinä historian uudelleenkirjoittajina muistuvat mieleen Riki Sorsa, jonka kotisivuilla mitä oudoimmista äänitteistä on tehty listaykkösiä ja Francis Goya, joka nettibiografiassaan yhä väittää myyneensä Nostalgia-levyään Suomessa 600000 (kuusisataatuhatta) kpl. Kunniamainintoja voisi jakaa ainakin Dannylle ja Klamydialle.

Silti mieltä jäi askarruttamaan Lauri Ylösen lausunto uudessa Rumbassa: ”Muistan hienon hetken, kun Rasmus oli Suomen virallisen listan ykkönen, Kwan kakkonen ja Killer kolmonen. Mietittiin silloin, että meidän kannattaisi tehdä yhteinen levy tai juhlistaa sitä hetkeä jotenkin. Päädyimme sitten ottamaan Dynasty-tatuoinnit.” Tuontyyppisen hehkuttelun olisi jo hyvä pitää paikkansakin.

Sen tiesin heti, että kyse ei voi olla albumilistasta, jonka kärkikolmikkoon Killer ei koskaan yltänyt. Singlelista-arkistosta löytyi yksi lähes kriteerit täyttävä laskelma viikolta 37/2001. Mutta tässäkin Lauri on syyllistynyt pikku pyöristämiseen, sillä kärkikolmikon järjestys meni näin: 1. Kwan (Late), 2. Killer (All I Want) ja vasta kolmantena The Rasmus (Madness).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti