lauantai 4. lokakuuta 2008

Nimi painaa

Paha ihminen on edennyt Music Control -radiolistalla vuoden suurimman pistepotin keränneeksi biisiksi. Ep-myyntinsä myötä se lähestyy myös singlevuosilistan kärkeä. Suunnilleen yhtä vahvoissa tupla-asemissa on 4 Minutes. Myöhemmistä julkaisuista parhaat eväät noin korkealle omistaa Livin’ in a World Without You, joka johtaa nyt kumpaakin viikkolistaa. En vielä tarkkaan tiedä, kuinka ja koska koostan tilaston vuoden suurimmista hiteistä, mutta ykkönen löytynee tuosta kolmikosta.

Mikä tässä kuviossa on vikana? Kappaleiden esittäjät ovat Apulanta, Madonna ja The Rasmus, jotka jo ennestään ovat syytäneet hittejä enemmän kuin laki sallii. Soitetaanko heidän biisejään oman laatunsa ansiosta vai vain turvallisina valintoina oikeiden megahittien puutteessa? Onko noista mikään raivannut tietään huipulle omilla ominaisvoimillaan siten kuin vaikkapa Jenni Vartiaisen Ihmisten edessä vuosi sitten?

Toki tänäkin vuonna on nähty läpilyöntejä, mutta täysin varauksetonta kannatusta ne eivät näytä saavan. Duffy on myynyt paljon albumeja ja Mercy roikkuu yhä latauslistalla, mutta se ei koskaan noussut radiosoitossa 30. sijaa ylemmäs. Vaikka Katy Perryn I Kissed a Girl pääsi tehosoittoon ja latautuukin ahkerasti, vosun albumi tipahti jo toisella viikollaan 37:nneksi. Aika tasainen menestysprofiili on alkuvuoden Chisu-hitillä Mun koti ei oo täällä, joka taitaa kiilata vuosilistan kärkiviisikkoon veteraanien sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti