keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Kestävää kauneutta

Keltaiseksi heittäytyneen tavarataloketjun hintapolitiikka elävöitti albumitilastoa ihan sopivasti – viikon uutuudet kun eivät marssineet esille yhtä vahvasti kuin parilla edellisellä listalla. Egotrippi ei pystynyt pudottamaan Maija Vilkkumaata kärjestä, ja muut debytantit jäivät korkeimman re-entryn, yhdeksänneksi palanneen Von Hertzen Brothersin taakse.

Jari Sillanpään (10) ja Oasisin (14) sijoilla toisaalta ei ole mitään merkitystä – osa mediasta kohtelee heitä megatähtinä maailman tappiin asti, vaikka yleisökannatus kuivuisi kuinka pieneksi. Sillanpään numero on oikeastaan ihan kunnioitettava siihen nähden, että albumi sisältää livenä äänitettyä latinoviihdettä. Genesis tuuppasi mukaan hittikoosteen (sija 27) vain runsas vuosi edellisen – ja ensimmäisen – listakokoelmansa jälkeen.

Happoradio näyttää vihdoinkin yltäneen konkreettiseen menestykseen, sillä Kaunis minä -albumin myynti on vakiintunut jo pitkähköksi aikaa Top 20 -tasolle. Che Guevara loikkasi Music Control -radiolistalla kymmenen askelmaa neljänneksi ja sinnittelee myös singlelistan Top 10:ssä.

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että Top 20-sinkkulistalla on mielenkiintoisia uutuuksia kuten Antony & The Johnsons ja Emiliana Torrini.

    Millainen marginaali Maijan ja Egotripin välille jäi? Tuskin kovin isoja eroja, kun Anttilan myyvin oli listanelonen eli Rajaton.

    VastaaPoista
  2. En tiedä noista marginaaleista, koska olen tällä haavaa jonkinlaisessa sähköpostiumpiossa Ylen suunnasta. Siksi nuo keskiviikkopäivityksetkin ovat tulleet myöhemmin.

    VastaaPoista