keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Lemmikit saivat superpallosta

Listailmasto on muutamassa viikossa muuttunut seesteisestä alennusmyyntimeiningistä lähes veriseksi mittelöksi, jolla on dramaattisiakin uhreja. The Rasmuksen putoaminen ykkösestä seiskaksi kohotuttaa kulmakarvoja, samoin hiljattain kokoelmallaan Top 5:ssä käyneen Anne Mattilan Carpenters-levyn jääminen sijalle 24.

Karuin lukema lätkäistiin silti Jonna Tervomaan kokoelmalle Lemmikit 1998–2008, ja se on 28. Nyt-liitehän aika nokkelasti teki sen ilmestymisen kunniaksi jutun muinaisesta Jonna-hitistä Minttu sekä Ville, joka arvatenkin puuttuu levyltä. Hiukan silti ihmetytti sen tosiasian mainitsematta jättäminen, että tuosta klassikosta ja sen historiallisesta Syksyn sävel -voitosta on näinä päivinä kulunut tasan 25 vuotta.

Muutoin uutuudet järjestyivät Top 40:ssä varsin kaavaillusti. Maija Vilkkumaan Superpallo nappasi ykkössijan Samuli Edelmannin toisen virsiannoksen edestä, mutta joulun lähestyessä asetelma mitä varmimmin kääntyy toisinpäin. Ilmeiseltä lahjalevyltä vaikuttaa myös kuudentena debytoiva Rajaton/Queen. Tapio Rautavaaran Kulkurin taival on myynnissä seka tuplana että 14 cd:n pakettina, ja ainakin Anttilan tietojen mukaan juuri tuo ennätysjärkäle (mukana kirja) on vetänyt ostajia 8. sijan edestä.

3 kommenttia:

 1. Popedan pysyminen kolmosena, korkeimpana ei-uutuuksista on ehkä maininnan arvoista, ainakin minusta hieman yllättävää.

  VastaaPoista
 2. Jonna ei mielestäni ole erityisen houkutteleva kokoelma-artisti. Hänellä on paljon keskisuuria hittejä, mutta monikaan niistä ei ole kaikkien tuntema klassikko. Ja uusi single Päästä yli, loistava biisi, on Feist-henkisenä mahdollisimman epäkaupallinen. Luulen Jonnan saavuttaneen jo sen suosion, mihin hän lauluntekijänä Suomessa kykenee. Toivon tietenkin, että olen väärässä.

  Ja onhan kokoelmilla flopattu ennenkin, Jari Sillanpäästä lähtien. Luulen, että nostalginen lapsi-Jonna olisi myynyt paremmin. Mutta tämähän on vasta ensimmäinen viikko, lahjasesonki on vasta tulossa.

  VastaaPoista
 3. "Mutta tämähän on vasta ensimmäinen viikko, lahjasesonki on vasta tulossa."

  Nimenomaan näin. 28 on ihan ok sijoitus kokoelmalle, uudelle albumille se olisi pettymys. Oli kyllä todella ruuhkainen listaviikko, se selittää osaltaan sijoitusta.

  VastaaPoista