torstai 10. syyskuuta 2009

Yö taas saapuu painajaisineen

Tämä postaus vähän siirtyi, kun unohduin lukemaan Anssi Kelan blogia (muun muassa tämmöistä). Askeleitani johdatti tietenkin Aamu-singlen eilinen debyytti kakkossijalla. Aika harvinainen tapaus, sillä tähänastisista Kela-hiteistä mainittavaa singletilastomenestystä on nauttinut ainoastaan Milla. Sikälikin outo, että Aamu ehti olla latausmyynnissä jo kolme kuukautta väräyttämättä mitään viisareita.

Enemmän business as usual on 18. varsinaista -albumia edeltävän Kiitos ja kunnia -maistiaisen nelossija. Yön kontolla on jo 24 Top 10 -singleä, joista ensimmäisenä ykköseksi kiipesi vasta vuoden 2005 Pettävällä jäällä. Harva muistaa, että bändi on joskus julkaissut Top 40:n ulkopuolelle jääneen albumin (Toinen puoliaika, 1989) tai että 2000-luvullakin olisi jääty sijalle 26 (Valo, 2000).

Radioiden viisarit ovat toki perinteisesti värähdelleet Anssi Kelalle, miehellähän on yhdeksän Top 10 -radiohittiä, joista neljä nousi ykkösiksi. Aamu on Music Control -mittausten viitossijalla – tosin pisteistä peräti 71 prosenttia on lähtöisin Radio Novan myllytyksestä. Nova katsoi asiakseen pelastaa myös vähäisellä soitollaan aiemmin kummastuttaneen The Rasmus -lohkaisun Ghost of Love. Se nousi tällä viikolla radiolistan seitsemänneksi, ja Novan prosenttiosuus on 79.

P.S. Kelan ja Yön pitkäsoitot ovat kaupoissa eilen. Anssin vedonlyöntikerroin lienee suht korkea.

4 kommenttia:

 1. Piti kommentoida jo eilen tuota Kelan ihmeellistä kakkossijaa, mutta olin varma, että otat sen puheeksi. Ei sitä ainakaan iTunesin listoilla näy.

  VastaaPoista
 2. Terppa.

  Minäkin kummastelen tuota singleni kakkossijaa suuresti, en ymmärrä mihin se perustuu. Kyselin asiaa levy-yhtiöstäkin, mutta siellä tunnuttiin olevan ihan yhtä ihmeissään.

  Albumini on iTunesissa kakkosena, mutta en minäkään muista nähneeni Aamu-biisiä yhdelläkään latauslistalla lähelläkään kärkeä. Todella outoa.

  -Anssi

  VastaaPoista
 3. Sen verran täydennystä epätietoisille, että nuo kakkossijaan oikeuttavat myynnit olivat latauksia, eivät cd-kauppaa (eipä Aamua taida cd:nä olla olemassakaan).

  Ja Anssi, aion taatusti jatkossakin tutkia blogiasi. Lisää Magnumia!

  VastaaPoista
 4. Aamusta on painettu cd-single, mutta vain promootiotarkoituksiin.

  Yksi mahdollinen syy kappaleen äkilliseen listamenestykseen voisi olla se, että biisiä tarjoiltiin viime viikolla kylkiäisenä NetAnttilan kampanjassa. On kyllä aika mielenkiintoista jos ilmaisjakelu oikeuttaa listasijoitukseen.

  Magnumia on tulossa ehdottomasti lisää. Itse asiassa seuraava sarjis on jo käsikirjoitusta ja piirrosta vaille valmis!

  VastaaPoista