sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Musiikilla muutetaan Ruotsia

Suomen ja Ruotsin albumilistoissa on tällä viikolla aika samanlaiset vibraatiot – meillä ykkösenä debytoi , heillä Europe. Last Look at Eden on tosin Europen ensimmäinen kärkilevy yli 20 vuoteen, kun Yö on puskenut ykkösiä pelkästään 2000-luvulla kuusi. Toisaalta Kiitos ja kunnia on Yö-biisiksi niin lähellä Europe-henkistä tukkaheviä kuin vain ilkeän muistella.

Maailmantähtiin länsinaapuri suhtautuu aika toisella tavoin. Whitney Houstonin I Look to You on ehtinyt kerätä Ruotsista jo sijat 2, 2 ja 3, kun Suomessa se käväisi vain 17:ntenä. John Fogerty: täällä numero 25, tuolla 3. Erikoisimmaksi suosikiksi nostaisin silti Prefab Sproutin vuonna 1992 levytetyn, mutta vasta nyt julkaistun Let’s Change the World with Music -albumin, jonka ruotsalaiset ostivat sijalle 28 – 11 porrasta ylemmäs kuin maanmiehet ja -naiset Britanniassa.

2 kommenttia:

  1. Mainituista julkaisuista vain ja ainoastaan Prefab Sprout on aiheuttanut ystäväpiirissä kohua. On hienoa nähdä, että se saa listamerkinnän jossain Britannian ulkopuolellakin.

    VastaaPoista
  2. No juu, oikeastaan mainitsin sen tässä lähinnä muistuttaakseni itseäni, että tuo levy pitää hankkia.

    VastaaPoista