keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Vanhat ulos, vanhemmat tilalle

Samanaikaisia uutuuslevyjä on tähän asti nähty kerralla eniten Top 40:ssä viikolla 45/08, jolloin niitä oli 18. Tällä viikolla tilastomusiikista yli puolet sai kyytiä, sillä tulokkaita on huimat 22. Eniten odotetusti ostettiin tä, jonka Loisto tunkeutui ylivoimaisine myyntilukemineen saman tien vuosilistankin sijalle 10. Kaula kakkossijaan (Viikate) venähti kuusinkertaiseksi.

Debyyttiennätyksestä saamme tietenkin syyttää/kiittää The Beatlesiä, joka rynni remasteroidusti esille 13 nimikkeen voimin – ennätys sekin. Valtaosahan noista ei varsinaisesti ole listatulokkaita, mutta 13 levyn yhtäaikainen edustus on kiistattomasti ennennäkemätön. Unohtakaamme viikko 22/07, jolloin Metallicalla oli kymmenen levyä listalla. Tai eipä unohdeta, Top 10:ssäkin oli tuolloin neljä Metallicaa, kun Beatles ylsi nyt korkeimmillaan (Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band) vain yhdeksänneksi.

Silmä joutuu työskentelemään bongatakseen Beatlejen seasta muita uutuuksia, mutta piisaa niitäkin. Anssi Kela (4) ja Mamba (8) eivät yllätä, Insomnium (5) palasi kärkikymppiin kolmen vuoden levytystauolta ja Kristiina Brask (11) jaksaa yhä kiinnostaa. Alempana on taas monen sukupolven metallia Suomesta (Thunderstone, Zero Nine, Survivors Zero) ja Ruotsinkin veteraaniosastosta (Raised Fist). Mainittakoon, että Top 40:ssä ei ole Beatlesin seurana lainkaan brittejä.

8 kommenttia:

 1. Mistähän Mamban myynti tulee, Anttilan nettisivut näyttävät sijaa 29. Varmaan muista marketeista? Vähän offtopic: Pete Parkkosen First Albumia saa Anttilasta eurolla.

  The Beatlesin menekki Britanniassa on oikeastaan jopa vaisua, mutta Yhdysvalloissa (yhteensä yli 600 000 myytyä levyä viikossa) ja Suomessa näköjään tavara liikkuu.

  VastaaPoista
 2. "Loisto tunkeutui ylivoimaisine myyntilukemineen saman tien vuosilistankin sijalle 10."

  Mistä nuo myyntilukemat ja vuosilistat näkisi?

  VastaaPoista
 3. Vuosilistan kehityksen näkee täältä kuukauden välein, seuraavaksi lokakuun alkaessa.

  VastaaPoista
 4. Pari viikkoa sitten ennustelin Yö:n ja Hakulisen tulevaa listamenestystä eikä kovin huonosti ennuste mennyt...

  TOP 5 Albumit
  1. Loisto YÖ
  2. Kuu kaakon yllä VIIKATE

  TOP 5 Singlet
  1. Kiitos ja kunnia YÖ
  2. Motti JUSSI HAKULINEN

  VastaaPoista
 5. Poko on panostanut Yön uuteen singleen oikein pahvikansien edestä! Sinänsä mielenkiintoinen ele Yön kaltaiselle yhtyeelle aikana, jolloin cd-singlejä julkaistaan ja myydään yhä vähemmän.

  Huomasin myös saman kuin Markus, halvalla lähtee Idols-Pete. Iltasanomien mukaan Pete Parkkonen pitää tämän vuoden myyntitilaston ykkössijaa (ilmeisesti jälleen kerran laskettu tukkumyyntien mukaan). Anttilan varastossa varmasti on muutama tarpeeton kappale Parkkosen levyä, sillä tämän blogin mukaan sitä on kannettu kaupasta ulos vasta kahdeksanneksi eniten. Jokohan kuukausitolkulla 4-10 euron kpl-hintaan myyty First Album olisi siirretty midprice-kategoriaan, jos tuo listakynnyksiä yhä kolkuttelisi.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Pete Parkkosen levyllä on tosiaan tämänvuotisista julkaisuista eniten tukkumyyntiä ÄKT:n sivujen mukaan.
  http://www.ifpi.fi/tilastot/myydyimmat/2009
  Noita myyntilukuja päivitetään tuonne harvoin eikä silloinkaan kattavasti. Itse en käyttäisi tuota lähteenä ennen yleensä helmikuussa julkaistavaa lopullista vuosilistaa.

  VastaaPoista
 8. "Blogger Timo sanoi...
  Vuosilistan kehityksen näkee täältä kuukauden välein, seuraavaksi lokakuun alkaessa."

  Öh... Mistäs sinä Timo ne saat selville?

  VastaaPoista