torstai 17. syyskuuta 2009

Kaupallinen tiedote

Edellisen postin kommenteissakin jo huomioitiin, että satsaa yhä fyysisiin sinkkuihin. Kiitos ja kunnia kirmasi paalupaikalle myymällä yli kolme kertaa niin paljon cd:nä kuin latauksena. Levysinkku juhlii tällä viikolla muutenkin, sillä kakkos- ja kolmossijojen Jussi Hakulinen ja Kakka-hätä 77 saavuttivat asemansa juuri niillä. Soolo-Hakulinen palasi tilastoihin 24 vuoden tauolta – edellinen Top 10 -single oli Yö jota ei ollutkaan syyskuussa 1985.

Maamme viihdeuutissuoltamot osoittivat jälleen outoutensa, kun The Beatles sai paljon enemmän huomiota USA:n kuin Suomen listatapahtumien ansiosta. STT:ltä lähti niille kyllä copypaste-rehua kummastakin aiheesta, mutta konkreettinen suomalainen jäi taas vaikeaselkoisen amerikkalaisen varjoon. (Viittaan tässä siihen, että Beatles suljettiin Michael Jacksonin tapaan ulos viralliselta Billboard 200 -listalta.)

Amerikan ja Britannian listauutiset toki ovat yleensä prosessoidumpia, niissä on vertailut ja ennätystilastot kohdallaan, kun taas Suomessa mokomista pitäisi – kääk – ottaa itse selvää. Listablogissahan sitä taustainfoa olisi kohtalaisen vapaasti käytettävissä (lähde mainiten), mutta ei kai nykyaikana sellaiseen tietolähteeseen voi suhtautua millään muotoa vakavasti, jolla ei ole kaupallisia intressejä.

2 kommenttia:

  1. Paljonkohan Hakulisen myynnistä tuli sen myötä, että kohdeyleisö saapui levykauppaan hakemaan Yön uutuutta? Tämä oli siis retorinen kysymys.

    VastaaPoista
  2. Singlebiisin on sanoittanut Herra Ylppö. Liekö hänen ensimmäinen sinkkuykkösensä?

    VastaaPoista