tiistai 1. syyskuuta 2009

Suukkoepidemia

Music Control -radiolistan kärkipää on yleensä pisteiltään tasainen, koska hajontaa on paljon ja jo muutaman suuren aseman soitoilla voi päästä hyvinkin ylös. Nyt tilanne on poikkeuksellinen: Lauri Tähkä & Elonkerjuun Suudellaan kerää suurempia pisteitä kuin muistan koskaan nähneeni. Tällä viikolla sen potti (114,125) on 78 prosenttia isompi kuin tilaston kakkosella (Linkin Parkin New Divide 63,856).

Näin erikoisen tapauksen voisi paloitella tarkemminkin. Luettelen eri asemien prosentuaaliset osuudet suuruusjärjestyksessä.
Radio Nova 35,1 % (41 soittokertaa)
Iskelmä 21,9 % (32)
The Voice 17,0 % (42)
Ylex 11,3 % (16)
Radio Aalto 4,7 % (22)
Radio Suomipop 3,8 % (19)
NRJ 3,6 % (7)
Radio Suomi 1,8 % (1)
Sun FM 0,8 % (19)

5 kommenttia:

 1. Voiko tuo Radio Suomen osuus pitää paikkansa? Tämä näytti ainakin viikko sitten kappaleelle sijaa neljä soitetuimpien listalla.

  http://lotta.yle.fi/ijulkaisu.nsf/sivut/musiikki_arkisto?opendocument&pageid=Content105309B1E04

  Jos 50 hittiä olisi olemassa, niin kuinka hulppean viikkosaldon noilla soitto- ja myyntimäärillä keräisi?

  VastaaPoista
 2. Itsekin ihmettelin tuota Radio Suomen osuutta, mutta pitää muistaa että Music Control tarkkailee ilmeisesti vain Helsingin taajuutta, kun aseman omiin listauksiin lasketaan yli 20 maakuntaradiota.

  Eivät ne 50 hittiä -pisteet vielä mitenkään kolossaaliset olisi, kun albumia ei ole julkaistu. Mutta radiopisteet olisivat, koska Suudellaan on myös Discopressin paikallisradiolistan kakkosena.

  VastaaPoista
 3. Aivan, tietenkin. Unohdin täysin albumin merkityksen hittilistan pisteissä.

  Odotan erityisellä mielenkiinnolla albumin myyntilukuja. Luvassa lienee joka tapauksessa tyypillistä "platinaa päivässä" -hehkutusta.

  VastaaPoista
 4. Ihan kamalahan tämä biisi on. Oli sitten pisteitä - tai mieluummin ei. Ns. Markkinavoimat kuuntelees näköjään eniten.

  VastaaPoista
 5. Kamala biisi joo. Ei aivan yhtä ärsyttävä kuin Pauhaava sydän, mutta niin mitäänsanomaton tekele, että se yllyttää kaivelemaan taskun pohjalta perinteistä "mäkin tekisin paremman" -korttia.

  Mielestäni Jarkko Suon rykmentin biisimateriaali vaikuttaa kaikkinensa sangen kesyltä järjettömään sukseeseen nähden. Noste vain on niin voimakas, että mikä vaan tuntuu menevän läpi. Varsin mielenkiintoista nähdä, yltääkö uusi albumi lähellekään samoihin myyntilukuihin kuin Tuhannen riemua.

  Kaikki kunnia toki sinänsä bändille pitkän uran jälkeen saavutetusta menestyksestä.

  VastaaPoista