keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Apinoita ja ilmiliekkejä

Yhdeksän uutuutta Top 40:ssä kertoo kyllä vuodenajan muutoksesta, mutta kovin huimiin menekkeihin eivät syksyn ensimmäiset yrittäjät yltäneet. Edes The 69 Eyesin Back in Blood ei pystynyt syrjäyttämään Anna Puuta, vaikka bändin kolme edellistä studiolevyä Paris Kills, Devils ja Angels rynnivät listakärkeen. Puulla on jo 12 ykkösviikkoa eli yhtä paljon kuin mitä Ari Koivunen keräsi esikoisellaan kaksi vuotta sitten.

Kuka uskoisi, että Anne Mattilalla (8) on jo kuusi Top 10 -albumia, mutta Laila Kinnunen (9) sai vasta ensimmäisensä? Uskokaa nyt joku, kun minä sanon! Viimeaikaiset ilmiöt panevat veikkaamaan, että A la Laila saavuttaa parhaat sijansa vasta sitten, kun sen tuplaversiota aletaan myydä marketeissa kympillä. Ehkä tämä mahdollisuus lohduttaa myös Sigiä, jonka kokoelma jäi yllättäen Top 40:stä ulos.

Emma Salokosken ja Ilmiliekki Quartetin Vi sålde våra hemman on 14. sijallaan korkeammalla kuin mikään aikaisempi ruotsiksi esitetty kotimainen albumi. Ville Pusa ja Finntroll ovat käyneet täpärästi Top 20:ssä. Vaikka Ilmiliekki on uusi listanimi, sen jäsenet ovat näissä ympyröissä sangen tuttuja Tuomo Prättälästä alkaen.

Arctic Monkeysin kolmas albumi Humbug debytoi tarkasti kahden edeltäjänsä sijalukujen välissä (8, 14, 11), mutta Vesterinen yhtyeineen oli vaikeammin ennustettava tapaus. Parin kanavan voimasoiton jälkeen Jönköping-esikoinen näyttäytyy 12:ntena. Viikon comebackistä vastaa saksalainen U.D.O. (35), joka havaittiin edellisen kerran Suomen listalla toukokuussa 1991.

5 kommenttia:

 1. Jaa, jotenkin odotin enemmän Vesterinen & co:lta, mutta ehkäpä se on monen ensilevyn tapaan pitkäikäinen roikkuja.

  VastaaPoista
 2. Ymmärsinkö oikein, levymyynti on edelleen yleisestiottaen alavireistä? Jos näin, niin onkohan se vähemmän vai enemmän kuin sen alkuvuodesta kerrotun 25% vähäisempää kuin viimevuonna.

  VastaaPoista
 3. Mistä kohdasta tuon nyt sitten mittaa. Anna Puu ainakin myy paremmin kuin parin edellisen vuoden saman ajankohdan listaykköset. Mutta Top 40 -kynnys on poikkeuksellisen matalalla.

  VastaaPoista
 4. Ihan mielenkiintoista luvassa seuraavina viikkoina. Yö laittanee piakkoin myynti,-ja soittolistat uusiksi? 9.9 julkaistava Loisto on myynyt jo kultaa eli kärkisija vaihtunee. Single "Kiitos ja kunnia" kiilennee Music controlin kärkeen. Levy-yhtiö uskoo vakaasti että levystä tulee vuoden ykköstykki. Loiston suurin tykki (??) "Parrasvalot" ilmestyy singlenä vasta loppuvuodesta. Bändin biisintekijä Hakuliselta ilmestyy pitkästä aikaa myös oma single "Motti". Melkoisella varmuudella ensi viikon singletappipaikka on Yö:llä ja kahden viikon päästä myös kokopitkä vie voiton ja Hakulisen single voi silloin olla hyvinkin ykkösenä? Mutta palataan astialle silloin niin ollaan viisaampia.

  VastaaPoista
 5. Viikate vallannee jo meneillään olevan viikon kärjen, ellei raskaamman osaston suosio ole kaventunut aiempaakin enemmän ...

  VastaaPoista